2009. augusztus 30., vasárnap

***

A figyelemnek, a segítőkészségnek, a szeretetnek annyi jelét tapasztalom, hogy zavarba hoz: "... a rosszat fölkészülten várom. De jövőbeli jóra, emberi fenségesre, érzem, készületlen vagyok." (Nagy László)

Az viszont kimondottan szórakoztató, ahogy Lao a Szigmédián, sőt itt is próbálkozik: elfelejti szegény, hogy a stílus maga az ember. (Egyébként meg nem tegeződünk.)

7 megjegyzés:

  1. Kedves Tanárnő!
    Hogy blogját megtaláltam- jó, nagyon jó. Hogy miket olvasok, miket hoz az élet (vagy más)- rossz, nagyon rossz. Ezen ambivalencia közepette mit is mondjak? Soha olyan jó tanáraim nem voltak, mint ott, a gimnáziumban. Nemcsak az oktatásra gondolok, hanem az emberségre is. Egyéni tragédia, hogy miért akkor jártam oda, amikor... de nekem azt adták, amit szerettem volna: erőt, bátorítást, hitet, tudást. Akaratot. Így lettem én 2 szakot végzett diplomás, 2 nyelvvizsgás.Ön nélkül- nem ment volna.
    Ez nem vígasz a mostani sebekre, de ... büszke vagyok rá, hogy tanítványa lehettem. Ezt pedig most meg kellett mondanom. Ideje van.

    Most már bizony rendszeres olvasója vagyok, úgy ám! :o)

    VálaszTörlés
  2. "Mindennek rendelt ideje van..." (Prédikátor könyve)
    Köszönöm, hogy elmondtad. Csak ezért volt érdemes.

    VálaszTörlés
  3. Ön nem volt a kedvenc tanárom, volt néhány sunyi lépése (persze, mindenki emberből van), nem tudott túllépni a finnugor hazugságokon és kihagyott olyan embereket, akik sokat szenvedtek és tettek a magyarságért. Ennek ellenére Ön egy jó tanár és pofátlanság az, ami itt folyik. Ideje lenne eltakarítani Meggyes Tamást a polgármesteri székből és visszavenni, ami a mienk!

    VálaszTörlés
  4. Lao élt, Lao él - Lao élni fog???

    VálaszTörlés
  5. Ezek a 20:07-féle kommentek annyira egy kaptafára írodtak: ez esetben a bejegyzés egyik felében a szerző leírja ezt a sokat hangoztatott szólamot (általában EVV hajtogatta ezt), majd egy éles váltás kövekezik, a "profi" álcázás: Meggyes takarodj! stb. Valahogy nagy a szakadék a kettő között. Én legalábbis így látom.

    VálaszTörlés
  6. Butácska 21:01!

    ZM akkor adott néhány egyest, amikor ígéretet kaptunk az ellenkezőjére. Ez minimum sunyi, de inkább hazugság. Szakmailag jó - de lehet hogy az irodalom lényege veszett el (és lényeges emberek, gondolatok maradtak ki) - lásd Holt költők társasága. Az irodalom kötelessége a hazaszeretet táplálni és nem a Habsburg időkben indult történelemhamisítást támogatni!

    VálaszTörlés
  7. Nem hiszem, hogy valaha ígértem volna olyat, hogy nem adok egyest.
    És mennyi minden kimaradt még!
    Is.
    Aha.

    VálaszTörlés