2011. január 31., hétfő

Variációk egy témára

Nem tiltja törvény, szervezeti és működési szabályzat etc., de mégis: ki hiszi el, hogy az a képviselő, aki déli 12-től 2-ig, egy társa pedig délelőtt 9-től tart fogadóórát, kíváncsi a választói véleményére, gondjaira, egyáltalán: valóban találkozni akar azokkal, akiket képvisel.

Olyan ismerős a módszer.
Nem tiltotta azt sem semmi, hogy öt évre szóló megbízatást nyerjen valaki (mert 5 évet ír elő a törvény), majd kinevezése másnapján a fenntartó kérésére meg saját elhatározásból írásban beadja munkáltatójának, hogy csak a következő tanév végéig akarja betölteni a posztot, aztán majd újra pályázik, s megválasztása "már szinte automatikus lesz".

Nem tiltotta azt sem semmi, hogy egy elvesztett választás után a vesztes napokig ne adja át a polgármesteri irodát az utódjának, mert nem készült rá, hogy ilyen helyzet előállhat, mert ingóságokat tart ott, mert országgyűlési képviselőként igényt tarthat rá (meg autóra is)...

Nem tiltja azt sem semmi, hogy a város közpénzből 90 milliót juttasson a saját cégének a parkolás üzemeltetésére, s a cég ennél alig többet (103,4) szedjen be ezen a címen; az sem tilos, hogy a tulajdonos pénzt adjon, a tulajdonolt meg a ráruházott hatásköröknél fogva nagy horderejű kérdésekben is önállóan, a tulajdonos megkérdezése nélkül dönthessen.

S az adósságrendezési bizottság igenje, az adósságrendezési biztos aláírása után azt kell gondolnunk, nem tiltja azt sem semmi, hogy továbbra is a város állja a Fidesz-frakciónak kedves emberek magánvádas pereinek ügyvédi költségeit, mert enélkül veszélybe kerülne az önkormányzat működőképessége...

Mi lenne itt, ha a képviselők ezt a mérhetetlen kreativitást választóik érdekében használnák! De legalább azt el tudnák képzelni, hogy választóik értelmi képességeinek átlaga nem múlja alul a választottak értelmi képességeinek átlagát! Arról már nem is beszélve, hogy az erőn túl (innen) az emberlétnek van jó néhány, sokunk által az erőnél többre tartott és állandóbb értéke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése