2022. szeptember 4., vasárnap

A héten


 1. „Navracsics »kiválóan tárgyal Brüsszelben, de nem úriemberekkel, hanem gazemberekkel«. Lázár szerint a lengyelektől azt kérték, hogy »köpjék le a magyarokat, kapnak pénzt, megtették, de nem kaptak«. »Tőlünk meg azt kérik brüsszeli, kokainon élő úriemberek, hogy köpjünk fel és álljunk alá«.” 

 Le style c'est l'homme.

 

2. „Rengeteg forrás és lehetőség származik abból, hogy az egyetemek nemzetközi akkreditációjuk révén be vannak kötve az európai egyetemi életbe. Hiába lennének tehát magyar salátatörvények alapján érvényesek a címek kevesebb feltétel teljesülésekor, ezek az európai források mind elapadnának…” 

Bekötve Európába? Hát, ez a baj!

 

3. „Felavatta a Mi Hazánk a Horthy-szobrot Dúró Dóra irodájában. A szélsőjobbos párt azt szeretné, ha a második bécsi döntést a „hazatérés napjává” tennék.”

Historia est magistra vitae, gondolták optimista elődeink.

 

 4. „Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány…”

 Családbarát kormány, sőt „mi a családok támogatásában vagyunk világbajnokok”.

 

5. A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, Borhy László és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke, Tóth László együttműködési megállapodást írt alá a magyar felsőoktatásban elérhető új képzésről. A megállapodás szerint minden magyar egyetemen és főiskolán elkezdődhet a judo alapismereteinek oktatása, különös tekintettel a biztonságos esés technikáinak elsajátítására.

 És a dekázás?

 

6. „Etyek fideszes polgármestere átfestetne egy színes mandalát a helyi iskola falán, mert szerinte az szivárványos propaganda”.

 Kényszeres megfelelés az alsóbb szinteken - az igazi gáz: az iskolavezetés szófogadása.

 

7. „A pedagógusok beszámolója szerint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár világossá tette, hogy a kormány nem fogja saját forrásból, tehát a központi költségvetésből emelni a tanárok bérét, és a tanárok más sztrájkköveteléseinek teljesítésére sem áll készen a minisztérium. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón is arról beszélt, hogy kizárólag uniós forrásokban gondolkodik a kabinet, amikor a tanárok bérfejlesztéséről van szó.”

Saját forrást a kormány felvidéki gyerekek 16 iskolabuszára, a hitoktatás támogatásának megduplázására, a Vodafon megvásárlására, tűzijátékra  stb., stb., stb. (hogy csak a legutóbbiakat említsem) fordít. Uniós források vagy lesznek, vagy nem, mindenesetre lehet „Brüsszel” ellen hangolni a híveket és a hívőket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése