2009. október 2., péntek

Ezerrel

A Hídlap 56 oldalon 34 ezres példányban megjelenő hetilap. Az impresszum szerint a fő- és a lapszerkesztő mellett 10 munkatársa és két tördelőszerkesztője van. Az újságot alapvetően Komárom-Esztergom megye 5. számú választókörzetének településein terjesztik - ingyenesen. "A piaci igényekhez igazodva 2008. júniusában oldal- és példányszám növekedésen esett át" (betűhív!) - állítja kiadója, az önkormányzati tulajdonú EHÍR Kft. Hogy mennyire "komoly, helyi és regionális információkban gazdag, tájékoztató, közéleti és egyben szórakoztató magazin", saját tapasztalataikkal összevetve eldöntik az olvasók.

Nos: ez a lap ott szerepel volt iskolám linkajánlójában (á propos: tudja valaki, miben támogatja a helyi tv a gimnáziumot?), a nyomtatott változatot megkapta a diákok családjának döntő többsége, s híreim szerint ma a múlt heti számból a képviselő-testületi állásfoglalás fénymásolt példányát borítékolva?, a szülőknek megcímezve kiosztották a gyerekeknek. (Általam ellenőrizhetetlen információ szerint ezekből jó néhány az igazgatói iroda előtt landolt.)

Mire ez a túlbiztosítás? Csak nem ezért: "A polgármester valótlan, rágalmazó állításokat tartalmazó állásfoglalást fogadtatott el fideszes többségével Esztergom képviselőtestülete nevében a Szent István Gimnáziumban történtekről az oktatási miniszter tájékoztatására."

1 megjegyzés:

  1. A nyugtalanság oka a félelem.
    A félelemnek bére van.
    A bérencnek viszont nincs lelke.
    Így lelkeismerete sem.

    VálaszTörlés