2009. szeptember 21., hétfő

Egy vidékinek

Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Szakma vagy politika, avagy demokrácia a’ la Eszte..." című bejegyzésedhez:

"Ma a TV2 Mokka című műsorában egy "szakértő" gyalázta Balázs emlékét azzal, hogy őt egy "halálkultuszos, emo-s valakinek állította be.

Mindezt szó nélkül hallgatta valamikori tanára.
Szégyen és gyalázat, hogy ezek az emberek magukat pedagógusnak merik nevezni.

Bízom benne, hogy soha többé gyereke közelébe nem engedik őket.

Üdv: Egy vidéki"


Ez a komment egy majd' másfél évvel ezelőtti posztomhoz érkezett (figyelemre méltó, hogy pont ehhez) - kiteszem ide: ott ti. a kutya sem venné észre rajtam kívül, de nem mazochizmusból, hanem egy gondolkodásmód jellemzésére. Tehát...

Kedvesnek nem nevezhető vidéki!

1. A szakértőt nem a tanárok, hanem az önkormányzat kérte fel V.B. öngyilkossága körülményeinek vizsgálatára. A leírtak alapján azt kell gondolnom, hogy Ön is azok közé tartozik, akiknek az a szakértő, aki a saját, már előre kialakított véleményét alátámasztja. Az a szakember viszont, aki vizsgálódása következtében ezzel össze nem egyeztethető álláspontra jut, az "szakértő". Egyébként Ön is doktorált pszichológiából, szakterülete az öngyilkosság-kutatás, feltérképezte a konkrét tragikus esemény körülményeit, napokon keresztül folytatott beszélgetést diákokkal, tanárokkal. Egyáltalán pszichológus az Ön szakképzettsége? (Gyalázásról szó sem volt - ne ragadtassa el magát!)

2. Igen, pedagógusnak merjük nevezni magunkat - de évtizedek alatt sem tudtunk hozzászokni, hogy nevüket sem vállaló emberek nevüket és arcukat vállaló, naponta a gyerekek elé álló tanárokba töröljék a sáros lábukat. Szerintem ez utóbbi a szégyen és gyalázat.

3. Van egy rossz hírem: egyikünket sem tiltottak el a foglalkozásunktól. Ha a peres eljárások végére érünk, képzelje: szándékunkban áll gyerekek közelébe menni. De Ön a saját gyerekét semmi esetre se bízza olyanra - ránk -, akiben nincs bizalma. (Csak így zárójelben - miután a többes szám feltételezhetően az elbocsátottakra vonatkozik: hetünk között egyébként többen vagyunk, akik még csak nem is tanítottuk V.B.-t.)

Üdvözli: ZM

2 megjegyzés:

  1. Arról nem is beszélve, hogy szó sem volt V.B. halálkultuszáról.
    A pszichológusnő arról beszélt, hogy egy EGÉSZ KOROSZTÁLY él halálkultuszban, olyan oldalakat olvasnak, néznek, amelyek mind azt sugallják, hogy az életnek nincs értelme.
    Tegnap a rádióban volt egy riport, amelyben egy másik pszichológus arról beszélt, hogy azok a gyerekek, akit tudják, hogy őket elfogadják a szüleik olyannak, amilyenek, szeretetben, biztonságban nőnek fel, fordulhatnak bármikor bizalommal szeretteikhez (ebbe én beleértem a Pedagógust is!), azok nézhetnek bármilyen filmet, érheti őket bármilyen trauma, megbírkóznak vele.

    "Kedves" szemellenzős vidéki. Szánom önt.

    VálaszTörlés
  2. A beíró lehet, hogy vidéki, az nem baj. Az már igen, hogy alpári.
    Minden rendszernek, hatalomnak betöltött hóhéri állasai voltak, vannak! Nincs üresedés.

    Rád most is jut napfény!

    VálaszTörlés