2015. október 26., hétfő

Wrocław


Lombsárgák, mustársárgák, vörösek, barnák, lassan színüket vesztő zöldek a lomberdőben, szigorú, hideg örökzöldek foltokban – ez a látvány száz kilométereken át, miközben Olmützből Wrocławba tartunk. A természet búcsúzó pompája a napsütésben idegnyugtató hatású.

A szokásos tévelygések, jó néhány plusz kilométer és kérdezősködések után (cseh oldalon útépítés, lengyel oldalon hatalmas forgalom) öreg este érkezünk meg a szállásra. Míg a recepciótól a parkolóházba, majd az apartmanba megyünk, átvágunk belső udvarokon, átjáróházon, a piactéren – mindenütt hatalmas élet, fiatalok, zene. Hideg van, 7 fok.

Szállásunk a piactéren, egy régi ház 3. emeletén egy minden ízében ízlésünknek megfelelő, IKEA-stílusban berendezett, jól fűtött apartman (a Bookingon foglaltam, még sosem csalódtam bennük).



A bal oldali, világossárga házba mentünk be, a barackszínű harmadik emeleti két ablaka mögött van az amerikai konyhás nappali, az eperszínű két ablaka mögött a hálószoba – a házszám 16-19., vagyis a zöldtől az eperszínűig a házak egybe vannak nyitva. 


 

Ez a látvány az ablakokból este.



A hálószoba.



A konyha.


(Fotók: RB)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése