2012. május 14., hétfő

Tényleg hasonló?

Hogyan tegyünk tönkre egy elit iskolát?

"...több év és több százmillió forint állami pénz állt rendelkezésére, hogy megfelelő helyre költöztesse át a gimnáziumot..." de a  fenntartó (nem kis eufemizmussal) késlekedett.

"...noha a tantestület – egy pedagógus kivételével – ellene szavazott." Tegyük hozzá: a DÖK is, a szülői szervezet is, az iskolaszék is.

„...vezetői koncepció és a jogszabályismeret hiányában az alapvető törvényeket sorozatosan megszegte”; „egyes esetekben visszaélt vezetői hatalmával"; "a tantestületet vezetni, irányítani nem képes, a szakmai munkát megítélni nem tudja, az értekezleteken készületlen” az igazgató jellemzése.

"A 30 fős testületből 22 tanár ellen indult vizsgálat... Hét pedagógust fegyelmi határozattal, rendkívüli felmondással azonnal elbocsátottak, többeket megrovásban részesítettek, illetve kizártak a hivatali előmenetelből." Harmincan legfeljebb az óraadókkal, az igazgatóval és helyettesével együtt voltunk. Emlékeim szerint egyetlen teljes munkaidős köztanár ellen nem indult fegyelmi: ő aznap nem volt jelen.

"...pedagógusokat nem lehetett rövid idő alatt minőségi cserékkel pótolni, így a szülők tiltakozásul néhány hónapon belül 130-140 diákot írattak ki a Szent Istvánból." Minőségromlásról van szó.

Tönkretenni a cél? (Elit?) Tetszenek tudni, mit beszélnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése