2011. december 21., szerda

Helyi sajátosságok

Ma itt is leesett az első hó. Közterületen nincs eltakarítva, jegesre taposták a járókelők. Mint lúd a jégen, botorkálok hazafelé. Eszembe jut, hogy városunk sajátos felfogású képviselő-testülete az imént szavazott meg öt millió forintot a vargyasi kastély (oda mennek majd az esztergomi diákok osztálykirándulásra, ha-ha-ha), fenntartására hiszen ez az adósságrendezés idején is fontos, mert közfeladat. A hóeltakarítás nem az. (Az alapfokú oktatás sem. Az idősgondozás sem. Meg a közvilágítás sem. De például a fontos emberek perköltségei 10 évre visszamenően majdnem.)

Vagy két hete látott napvilágot a hír arról a párját ritkító innovációról, hogy a szelektíven gyűjtött szemetet egy kukásautó szállítja el (milyen költséghatékony megoldás!), s a szeméttelepen közmunkások válogatják szét kézzel (fantasztikus ötlet a munkahelyteremtésre).

Esztergom fellendülése a katasztrófaturizmustól várható. Remélhetőleg jeles idegenforgalmi szakembereink hamarosan felfedezik a kivételes lehetőséget.

2 megjegyzés:

  1. Úgy érted, hogy amit a lakosság szelektíven gyűjt és kitesz elszállításra, azt összeöntögetve elviszik, majd szétválogattatják? Bizarr...
    I

    VálaszTörlés