2011. december 18., vasárnap

Ma a dorogi zrínyisek

karácsonyi hangversenyén voltunk a templomban. A Zrínyi egy hétköznapi általános iskola, 380 – nem válogatott – tanulóval. Van alsós és felsős kórusuk, a felsősök legjobbjaiból kamarakórusuk; énekeltek a tanárok s külön az egykori diákokból álló Pro Musica. A karnagy – álljon itt a neve, mert minden rajta múlik – Kovácsné Fódi Krisztina.

Hódolat a tehetségnek (meg az ügybuzgalomnak, a kitartásnak), elismerésem a minőségért.

4 megjegyzés:

  1. Így, ennyit gondoltam - nem a zenéről, hanem akik művelik. Jó volt olvasni róluk: a dorogi Zrínyi iskolában kezdtem az általános iskolát (annyi intője senkinek nem volt az egész iskolában, mint nekem, elsősnek, ugyanis tudtam írni-olvasni, rettentően unatkoztam az órákon, és szórakoztattam magamat no meg az osztálytársaimat. Év végén a tanítónénim azt mondta anyámnak: elvesztegetett év volt, jó lett volna ezt a kislányt rögtön a másodikba íratni. Pffff...).
    I.

    VálaszTörlés
  2. Zenészcsalád Dorogon a Fódi! Anyámék majdnem szomszédai. A Zrínyi a legjobb Dorogon, nekem legalábbis, mert én is odajártam, méghozzá zenei tagozatra! Örülök, hogy tetszett nektek. Szép karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  3. Én erre a bejegyzésre csak most találtam rá, de kedves szavai nagyon meghatottak! Köszönöm tanítványaim nevében is a "simogatást", mely mindenkor jót tesz a léleknek! Még így 5 év után is! No és persze szeretettel várjuk a további karácsonyváró koncertjeinkre! Az idén, azaz 2016-ban, december 18-án lesz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Krisztina, én meg ezt csak most olvasom (elhanyagoltam a blogom). A lányomnak azóta sem volt olyan énektanára, mint Ön.

      Törlés