2015. szeptember 13., vasárnap

Ezek mennek mostanában

Az úgy van, hogy nincs kedvem írni. Nem mostanában, elég régen.

***

Követni próbálom, hogy mi történik, megérteni próbálom. Riasztó.

***

Szubjektív(?) érzésem szerint a verbális agresszió szintje folyamatosan emelkedik. Egy vers miatt életveszélyes fenyegetéseket kap egy költő a pitbullbarátoktól. Sőt a verbális agresszió fizikai agresszióvá válik: a sajtó tudósításra szegődött munkatársa megfigyelőből szereplővé válva menekülőket rugdos (súlyosbító tényező, hogy nő és kisgyerekes anya).

***

Több mindent olvasok egyszerre, külön olvasmányom van itthonra, a nyaralóba és a buszra. Kint a múlt héten éppen végeztem a soron lévővel, s az ottani szűkös kínálatból Maria von Rosen – Ingmar Bergman Három napló c. könyvét vettem kézbe. Mélyen elgondolkodtató, önvizsgálatra késztető, megrázó könyv. (Tegnap és ma pedig kinti folytatásként az Öt vallomás következett.)

***

Semmilyen szerepemben nem tudom normálisnak tartani, hogy 10. osztályos gyerekeknek heti 36 órájuk legyen. Sok minden mást sem.

***

A meteorológia szerint a jövő hétre visszatér a nyár. A kertünkben méhek százai döngenek a virágzó borostyánfán, és nyílik a kékszakáll.  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése