2015. szeptember 19., szombat

Szolid kirándulás

A kishajó szeptember utolsó hétvégéjéig közlekedik Marót és Zebegény között, de akkor lesz Esztergomban a Hídfutás. A meteorológia szerint holnap esni fog, nincs mire várni, ha az idén át akarunk jutni Zebegénybe.


Négyesben megyünk, az eb a kis gazdi ölében érzi biztonságban magát, nagy a gépzaj.A Monarchia rétesházban hárman háromféle rétest eszünk – mindegyik kiváló.

Arra sétálunk, amerre utoljára nem jártunk. Csend van, langymeleg. Szépen felújított, kibővített házakra figyelünk, hangulatos nyaralókra.Zazának is megadjuk, ami neki jár.Egy ló odajön a kerítéshez – Zaza bámul, Nóra fűvel eteti.
Az ismerős környéken csak a szép utcanévtáblákat fényképezem.


Benézünk a panzióba, ahol másfél éve februárban egy hosszú hétvégét töltöttünk, iszunk egy sört. A Szőnyi Múzeumba most nem megyünk, felújítás után is jártunk ott, még friss az élmény. Szőnyi Zsuzsa sírját ugyan szeretnénk látni (Cs. Szabóval és szüleivel folytatott levelezése fontos könyv, a múzeumban vettük annak idején), de fél hármas hajó nincs, fél négyig túl sok az idő. És búcsút veszünk Zebegénytől.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése