2016. január 15., péntek

Aki belülről ismeri meg akinek az Isten hivatalt adott...


"Rég elérkeztünk arra a pontra, hogy valóban érdemi változásra van szükség a pedagógusok, az intézmények munkájában, megbecsülésében, s ezt valakinek képviselni kell. Aki ismer, tudja, hogy tiszta szándékkal és szókimondó becsülettel próbálom meg a testület élén képviselni a kollégák jogos érdekeit." (az NPK elnöke)

"A csütörtöki kormányinfón egyébként Lázár János reagált a pedagógusok felhívására. Mint mondta, éppen bürokráciacsökkentő intézkedéseken dolgoznak Balog Zoltán emberminiszterrel. Hogy ez pontosan mit jelent, arra nem tért ki, azt viszont leszögezte, hogy az iskola munkahely, ahol a munkavállalónak nincs beleszólása szervezeti kérdésekbe. Ezért például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról nem is fognak vitát nyitni.

»Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot” – jelentette ki. Majd visszatámadt, és kifejtette: a tanároknak az oktatási rendszer keretei helyett inkább a képzés minőségével kellene foglalkozniuk, mert 2002 óta csökken a diákok tudásszintje, és „a pedagógusok nem tehetnek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közük«."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése