2011. május 31., kedd

A tévedés

Visszavonulóban vagyok magamba. Személyesen meg nem élt, de a történelmi tudatból előhívható tapasztalat van hozzá. A csömörnek ezen a szintjén kíméljük az idegeinket, találjunk mindennap "egy kis virág"-ot...

Ez azonban még így is meglep:

"A kormány meg akarja szüntetni az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot (AKG) fenntartó alapítványt, és a tulajdonosi jogokat az állami többségi tulajdon biztosításával egy nonprofit gazdasági társaság kezébe kívánja adni.

Megdöbbenve olvasta a döntésről szóló hírt a Magyar Közlönyben az iskola pedagógiai vezetője."

"Az állam visszaveszi az AKG-t" - írja egy másik orgánum.
"A kormány felszámolja az 1988-ban alapított Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot (AKG) működtető közhasznú alapítványt, és a tulajdonjogot egy nonprofit gazdasági társaságnak adja.

A tulajdonos szándékáról szóló hírt az iskola vezetője a a Magyar Közlönyben olvasta. Horn György (a volt szabad demokrata ügyvivő Horn Gábor testvére) a Népszabadságnak úgy fogalmazott: nem érti, hogyan válik az állam tulajdonossá egy olyan iskolában, amelynek fenntartásához már 15 éve nem ad pénzt."

"Megdöbbenve", "visszaveszi", az iskola vezetője kinek a kije ... Hm.

"Én egyszerű tévedésnek tartom, hogy az állam meg akarja szüntetni az iskolát 23 éve fenntartó alapítványt és a tulajdonosi jogokat egy állami többségű nonprofit Kft. kezébe akarják adni. Úgy vélem, mindez a bürokratikus apparátus sajátos mechanizmusából fakadó baki. Nem látok semmilyen mögöttes szándékot."

"Azon vagyok, hogy megértessem a nyilvánossággal és a döntéshozókkal, hogy ez egy magánalapítvány, amit nem lehet csak úgy államosítani. Nem lehet azt mondani, hogy mostantól kezdve ez egy állami vállalat. Tudom, hogy egy létező határozatot már nehezebb visszavonni, mint azt megelőzni, de az a cél, hogy ne történjen semmi. Hangsúlyozom, hogy az AKG-t magát nem érinti az esetleges fenntartói változás, ez nem az iskoláról szól."

"Én nem akarok ellenállni, nem akarok semmilyen harcot, mert nincs rá szükség."

Nyilatkozza Horn György.

Nem csak a történelmi tudatból hívható elő a tapasztalat, hogy senki sem hiszi, amíg meg nem történik vele. Mondom ezt én mint Horn György testvérének állítólagos "családi barátja".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése