2011. december 6., kedd

Ítélet

Ma elsőfokon megnyerte a munkaügyi pert B.É., W.S.Sz. és F.A. – Szent István-os tanárokról van szó, akiket a 2009. aug. 28-án fegyelmi határozattal marasztaltak el, büntetésük egy év várakozás volt az előmeneteli rendszerben. A bíróság minden vádpontban tisztázta őket.

Ugyancsak megnyerte a tavasszal elsőfokon a pert N.L. Az ő esetében is azonosak voltak a vádak, szintén mindet elvetette a bíróság.

Másodfokon, jogerősen megnyerte a pert S.P., aki rendkívüli lemondással hagyta el a gimnáziumot, de K.L. ezt nem fogadta el. A bíróság a rendkívüli lemondás okául szolgáló bizonyítékot és érveket méltányolta. A jogerős (fellebbezésnek helye nincs) ítélet ellen K.L. mint munkáltató a Legfelsőbb Bírósághoz fordult.

Két hete volt hetünk (Gy.P., H.E., F.F.É., S.F.O., U.P., Sz.K.E. és én), a fegyelmi határozattal elbocsátottak tárgyalási fordulója. Már azt hittem, eltelt annyi idő, hogy érzelmileg ne rázzon meg, ha bizonyos dolgokat újra fel kell idézni. Hát nem... A megaláztatás, az ordító igazságtalanság megélése, a gátlástalan gazemberséggel való találkozás, úgy látszik, nem felejthető.

Ezek voltak a bűneim, de ezek voltak a vádpontok mindannyiunk esetében. Klasszikus koncepciós per... Kiötlői és végrehajtói nagyobb részt ma is a kisebb és nagyobb közösség "érdekében" dolgozó emberek.

Az ítélethirdetés hetünk esetében március elsején várható.


Update 2012.01.22.

Az alperes fellebbezett.

3 megjegyzés:

  1. A "kiötlők és végrehajtók" nem tűnnek el - mitől is tűnnének, gondolod, hogy időközben vagy valamikor is lelkiismeretük születik? Jogosan viszont ti járhattok fölemelt fejjel, nem ők. A neheze már a hátatok mögött van. De azok még előtte állnak a felelősségre vonásnak.
    Adjon további erőt az a sok elismerés és jó kívánság, amit a diákjaitoktól és szüleiktől kaptok.
    Ilona

    VálaszTörlés
  2. Kurnászt akkor ezek után fel lehet végre jelenteni hamis vádért?

    235. § Aki
    a) mást nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy szabálysértési hatóság előtt szabálysértés, illetőleg nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy a fegyelmi jogkör gyakorlója előtt fegyelmi vétség elkövetésével hamisan vádol,
    b) más ellen szabálysértésre vagy fegyelmi vétségre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz az a) pontban megjelölt hatóság tudomására,
    vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    VálaszTörlés
  3. Meggyes elitiskolájának igazgatóhelyettese, egy karrier újabb állomása: http://hatvan.eu/post/mityko-janos-tavozik-az-igazgatoi-szekbol

    VálaszTörlés