2014. május 25., vasárnap

Nóra varr

Nóra új elfoglaltságot talált magának: varr. Apa ingéből szoknyát, blúzt, maradék anyagokból párnát, amire még egy macskafigurát is applikál. Mesélem ezt az egyik nagyon kreatív kolléganőmnek, aki pár nagy múlva azzal jön, hogy a turiban van egy mini varrógép, nézzem meg, szerinte jó lenne Nórának.

A gépet megvettem (az x. fülbevalóval együtt ez volt a gyermeknapi ajándék), nagy a boldogság. Használati utasítás nem volt hozzá, de B. talált a neten. A gyermek ott nézte meg, hogy kell a cérnát befűzni, aztán kipróbálta... Összeszedtük a maradék ikeás anyagokat, csak a nyaralóban derült ki, hogy ő cipzárt is keresett, hátizsák vállpántjának valót is. Szombaton egész nap a szaletliben ült: az alsó cérna befűzésével nem boldogult – majd valakitől segítséget kell kérni –, de nem adta fel: ha már elhatározta, megvarrta a hátizsákot. Teljesen önállóan szabta ki, a zsebe cipzárral nyílik.

Régen a jól sikerült rajzait feltettem ide. Most azt kérdezte, a hátizsákot is? Reménykedett, hogy igen. Elismerésre vágyik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése