2011. augusztus 29., hétfő

A múlt héten a tantestülettel tanulmányi kiránduláson voltunk. Kánikula, buszozás, sok élmény, egy csapnivaló és három kiváló idegenvezető az út rövid summázata. Az első állomás: Prága. Itt többször voltam, így nem fájt annyira, hogy csak mintegy 3 óránk volt a városra.

A Lőportorony

A szépséges Tyn-templom


Szecessziós házak a zsidónegyedben

Gyönyörű erkély

Vendégcsalogató belvárosi szálloda

A Károly híd

Óváros tér, tömeg az Orloj körül

A Vencel tér

Aztán szétszéledünk, van egy háromnegyed óránk. Árnyékos helyet keresünk és sört - a kettő együtt nehéz ügy. Előzetes információk szerint Hrabal kocsmájában 38 korona egy korsó, oda úgysem jutnánk be. Megnézzük néhány útba eső hely itallapját: az éttermekben 70-80 korona (1 korona 11 forint). Találunk végre egy nekünk tetsző sörözőt, kiegyezünk a 49 koronás árral. Szerzetesi öltözékre emlékeztető ruhában szolgál ki a fiatal, jókedvű pincér: az egyik kolléganő csak egy pohárral kér, a fiú viccesen méltatlankodik. Jó vacsora a külvárosi szocreál szállodában, másnap irány Németország.

1 megjegyzés:

  1. a szecessziós házakban az a legjobb, hogy tele van velük a város, csak sétál az ember az utcán, és hopp, mindenhol csodálatos szecessziós házak vannak :)

    VálaszTörlés