2012. március 28., szerda

Mostantól határozatlan időre betiltom...

"... ez a végkövetkeztetés számomra egyfajta elégtétel: akkor is igazam volt 20 évvel ezelőtt, mert az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írtam egy dolgozatot a legjobb tudásom szerint."

Nem 1992-ben, hanem 1981-ben, nem doktori disszertációt, hanem az első diplomamunkámat írtam meg. A 80 oldalas szakdolgozat 61 lábjegyzetet, a felhasznált szakirodalom 12 tételt tartalmaz. Tizenegy évvel 1992 előtt is, egy egyetemi hallgató számára is világos volt, hogy a szakdolgozat sem fordítás, nem is másolás. (Később gimnazista tanítványaim is egyest kaptak, ha házi dolgozat gyanánt tanulmány(ok)ból összeollózott "munkát" adtak be.)

Ha a köztársasági elnöknek a disszertáció a legjobb tudását mutatja, ha "egy pillanatig sem" gondolta, hogy le kellene mondania, értem a "változatlan felelősség"-et.

Magánhasználatú megoldásként, "a világ gyémánttengelye" épségének megőrzéséért mostantól határozatlan időre családi körben a felelősség, erkölcs és tisztesség szavak használatát betiltom.

Az előző köztársasági elnök bizonyos kitüntetettekkel nem volt hajlandó kezet fogni. Nem csodálkoznék, ha ezután magukra adó kitüntetendők tagadnák meg a kézfogást.

(Hát hogyne... az ész megáll. Ettől is.)

(Update 04.01. "...szó bennszakad...")

2 megjegyzés:

  1. Humán szakokon, megkockáztatom, nagy százalékban fordult elő hasonló plagizálás, főleg az internet előtti és Erasmus elindulása utáni időkben, amikor semmi veszély nem mutatkozott a tükörfordított dolgozatok lebukására. A doktori persze más. Igényesség kérdése az önálló munka, na és a becsületé. A KE pozíciójàban pedig becsületesek lenni és ezt láttatni is szükséges. Egyébiránt azért várom, mikor tárják fel az egy nyáron felsőfokú végzettséget szerzett MSZMP-s, most más politikusok titkait...Ha ők nem is vitték a KE-ig.

    VálaszTörlés
  2. http://www.origo.hu/itthon/20120410-nem-emlekszik-az-idezojelekre-a-szakdolgozataiban-gyurcsany-ferenc.html

    VálaszTörlés