2012. szeptember 23., vasárnap

Heti apró 2.

Értem én, persze... De a gagyira nem tudom azt mondani, hogy nagyszerű. Minőségnek mondani a színvonaltalant a másik becsapása. (Az sem jutott még sosem eszembe, hogy alkalmi verset írjak.)

***

Könyvtárnyi újságcikket írtak, tanulmányokat, felméréseket a nyelvtudás fontosságáról, a nyelvtanítás korszerű módszereiről... 2012-ben – minden előzetes felmérés nélkül – nulláról induló tankönyvet rendelni 4 év nyelvtanulás után... Nincs, nem lehet elfogadható magyarázat.

***

Oroszokat kellene olvasni – nagy lélegzetű, lassú sodrású regényeket: Háború és békét, Csendes Dont... Csend, rend, nyugalom és idő kellene hozzá. Itthon Katajevet, otthon Babelt olvasok, de csak néhány oldalra futja elalvás előtt.

***

A gyermek zeneiskolába jár. Hetente többször előveszi a furulyáját, ül a kanapén törökülésben, s próbálgatja, míg rá nem talál a megfelelő hangra... Kicsit tanult furulyázni (az iskolában, szolfézs nélkül), de két éve ez megszakadt. Most élvezi.

***

Bár a meteorológia szerint a héten még nyár lesz, elkezdtem az őszi kerti munkákat.  Kész az első adag padlizsánkrém is.



Teljes pompájában a mirigyes őszirózsa.



Még és megint virágzik és illatozik a lonc.



Helyén a madáretető.



 Ősz

1 megjegyzés: