2013. július 26., péntek

Irány Hollandia

Az ember félreteszi a 30 éves jubileumi jutalmát, úti célt választ – legyen Hollandia (a hőséget nem bírjuk), egy hét – aztán még gyűjt hozzá... Időben megveszi a repülőjegyet, lefoglalja a szállást, és egy kedden (aznap és szerdán volt a legolcsóbb az utazás), késő délután (3-4 órával előbb 20-30 ezerrel drágább, este 8-kor ugyanennyivel olcsóbb a jegy, de ismeretlen helyen meg kell találnunk a szállást) elindul.


A gyermek (repült már) fél, felszálláskor sír, tériszonya van, de amikor elérjük a repülési magasságot, megnyugszik. 12 ezer méter fölött megyünk, a külső hőmérséklet mínusz 60 fok.


A Schipholra érkezünk, busszal megyünk be a városba (4 euró), pilóták, stewardessek (fehérek, feketék) szintén. Az épület előtt kőedényekben hatalmas narancssárga liliomok.


A szállodában fiatal, gyönyörű fekete nő a recepciós, kellemetlen meglepetés: a számlánkról leemelt 105 euró nélkül számolja a szállásdíjat. Nem értjük: a booking egy napi költséget akkor von le, ha két nappal indulás előtt lemondjuk a szállást, de nem mondtuk le – itthon reklamálhatunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése