2010. szeptember 13., hétfő

Innen kell nyerni

"Esztergomban a jelölteknek nehéz egyenlő esélyekkel kampányolni. A város közterületi plakátolást tiltó rendelete egyedülálló az országban. Közterületről látható felületen nem lehet elhelyezni reklámot, a városi érdekeltségű közterületi reklámcégnek pedig nincs szabad felülete. A város Hídlapjában a közérdekű információk mellett kizárólag egy oldalhoz köthető jelöltek mutatkoznak be.

(…)

Segítőimmel megpróbálunk olyan helyekre is eljutni, ahová az önkormányzati intézményekben nem adtak helyet" – írja a független polgármesterjelölt.

Cukrászdába, egyházi fenntartású iskolába, szállodába, panzióba, egy zrt. nagytermébe... Csupa olyan helyre, amelynek tulajdonosai nem félnek és/vagy nem függnek az önkormányzattól. Mert az önkormányzati érdekeltségű reklámcég, a mindannyiunk pénzéből eltartott nagy példányszámú ingyenes újság a regnáló hatalom érdekeit szolgálja: 'Ezt lásd, ezt olvasd, így és ezt tudd!' A város széli óriásposzteren sötét öltönyben már ott mosolyognak a régi-új jelöltek.

23 éve állították fel egy magánember magántelkén a lakitelki sátrat. Még jó idő van... (A hatalom természete mit sem változik. De az emberek sem, ha egyszer elegük van. Lesz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése