2012. augusztus 19., vasárnap

Nyár végén

95%-ban kész a nyári nagytakarítás, még a függöny-, terítő- és párnavasalás van hátra. B. egyesével leszedte az összes könyvet, portalanította, ezt évek óta kihagytuk. Szerdán este kijöttünk, aztán vacsora végeztével hazamentünk: a szemközti házba évente kétszer megérkezik a tulajdonos fia és baráti társasága 3 autóval, s akkor két-három napig üvölt a zene, éjjel 3-ig, 4-ig akár. Régebbi szomszédaik szóltak nekik – akkor csak azért is... Ha ez a csontkemény egoizmus és taplóság jellemez valakit, ha magától képtelen felfogni, hogy nem lakatlan szigeten van, úgyis reménytelen... Állítólag 22 éves orvostanhallgató. Gratulálok.

Péntek este óta újra kinn, elvonultunk a ház mögé, beültünk az almafa alá, rácsodálkoztunk, hogy mennyivel jobban látszik a csillagos ég, mint a teraszról.



Augusztusban végre virágzásnak indult a hajnalka, kivéve amelyik a tévéantennát futotta be: a levélzet ott a legdúsabb, de a talaj a legsoványabb. No, majd jövőre...




Lembergben figyeltem fel egy számomra ismeretlen növényre: éttermek, kávéházak kő virágtartóiban ilyen és szabdalt levelű változatban is előfordult. Aztán itthon a piacon belebotlottam, azonnal megvettem: ez az édesburgonya.




Aszalódik a paradicsom: a drótos aljú ládát örököltük, a tetejét most csinálta B. A jövő héten pedig érkezik az andalúz olívaolaj.

Tegnap este tömeg nélkül, Neszmélyi merlot rose kortyolgatása közben a teraszról néztük a tűzijátékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése