2012. december 19., szerda

Együtt

Az oktatásért felelős államtitkár szerint "legyen szó sztrájkról vagy tüntetésről", a diákok véleménynyilvánítási jogát és szabadságát korlátozni semmilyen módon nem lehet.

Nagyszerű. Bennünket hetünket ezzel az indokkal bocsátottak el fegyelmivel, s majd 3 évig tartott, amíg a bíróság jogerősen kihirdette, hogy semmiféle kötelességszegést nem követtünk el. Megnyugvással tölt el a tudat, hogy a fél országban "sztrájkoló" középiskolások tanárai ellen nem lesz vádpont, hogy nem tartották meg az órájukat, és nem írták be a hiányzókat.

Ma egyébként a Padlizsánban istvános karácsonyi estebédre gyűltünk össze.


Fotó: Stróbl Lászlóné


Kisvárosban élünk: a szomszéd szobában ott vacsorázott sokunk fegyelmi biztosa (aki annak idején azt mondta, hogy 'valakinek a hóhérmunkát is el kell végezni') és az akkori fegyelmi tanács elnöke. Láthatóan nem szenvednek gerincbántalmaktól.

Mi jól éreztük magunkat.

4 megjegyzés:

  1. "Láthatóan nem szenvednek gerincbántalmaktól"
    Meglehet, de általános közutálatnak örvendenek, amelynél talán a gerincbántalom is jobb. Egyikük barátságos beszélgetést kezdeményezett. Azok után nincs miről beszélgetnünk, hárítottam el a rögeszmecserét. Rögtön megértette.

    VálaszTörlés
  2. öröm volt végigböngésznem a fényképet. és öröm látni az összetartozást.

    VálaszTörlés
  3. Nem olyan rég sétáltam Esztergomban Duna-parton, és eszembe jutott az iskola, ahol 2,5 évet jártam esti képzésre. Egyik télen már nem tudtam bemenni, de utána nyáron visszairatkoztam, beszéltem K. Lászlóval, aki mondta, hogy semmi gond, biztosan folytatódik az esti képzés. Erre pár hét múlva az interneten láttam, hogy mégsem lesz, ezért kénytelen voltam a Balassában érettségizni. Sajnálom a Szent Istvánt, nagyon jó tanárokat ismertem ott meg.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy kedvező tapasztalatai voltak.

    VálaszTörlés