2010. február 26., péntek

Néha azt hiszem, hogy nagy meglepetések itt már nem érhetnek, de attól mégiscsak felakad a szemem, hogy egy bölcsész végzettségű ember, miután nem tudta kiolvasni Hegel nevét (nyilván lányos zavarában), közölte, hogy sosem szerette a görög filozófiát.

7 megjegyzés:

  1. Én azt hittem, német volt.... :D

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, nem csak a nyelvtan szabályai változnak :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon durva... :(
    SSz.

    VálaszTörlés
  4. Nagy Sanyi bácsi (az Irodalom Tanszék vezetője volt Egerben) mesélte, hogy a "Foxi-Maxi" egyetemen, ahová betereltek munkahelyileg értelmes embereket is "tanulni", egy szerencsétlen hülye pártbürokrata próbált filozófia-előadást tartani bölcsész végzettségű
    középiskolai, főiskolai, egyetemi oktatóknak.
    Próbált, de Feuerbach nevét az istennek nem tudta kiejteni, többször nekiveselkedett, aztán
    Berzy Piroska tanárnő kiejtette neki. Helyesen.
    A "pártizé" szigorúan ránézett a szemüvege fölött: - "Úgy is lehet mondani!" - dörrent rá.
    De hogy Hegel neve probléma legyen...(Bár ha jól meggondolom, van egy csomó variáció:hegel, hegél,hégél, hégel, de ha francúz, akkor néma a "h":egel, egél, égél, égel!!! Nem eccerű ez kérem annak, akinek a nyelvérzéke csak érzéki területeken gyakorlott, hogy ne mondjam: kiművelt!) Szerinted értené az a hülye, mire akartam itt a végén utalni?

    VálaszTörlés
  5. Hm... csakhogy itt, aki mondta, aki Hegelt görögnek gondolja, nem pártbürokrata, hanem maga bölcsész végzettségű. S mégcsak nem is nyelvérzékről, hanem kétségbeejtő műveletlenségről van szó.
    S micsoda fejlődési ív ez a "Foxi-Maxi"-hoz képest!

    VálaszTörlés