2010. május 6., csütörtök

A bürokrácia malmai

Mi történik, ha közúti ellenőrzéskor kiderül, hogy a Volánbusz egyik sofőrjének nincs jogosítványa? Vezethet tovább? Elég ha megígéri, hogy majd megszerzi? Hálás a Volánbusz vezérigazgatója, hogy ezt a más szempontból fontos, de jogosítvánnyal nem rendelkező embert alkalmazhatja? Fellebbezhet a Volánbusz a Közlekedési Főfelügylethez, hogy ez esetben tegyenek kivételt, s az illető jogosítvány nélkül vezethessen?

Jogi végzettség nélkül elmehetek bírónak, mert elég élettapasztalatom van, mert diplomám is van, mert dönteni is szoktam, mert jártam már bíróságon, sőt az oktatással kapcsolatos jogszabályokat is ismerem valamennyire?

Nonszensz? Á, dehogy.

A Szent István Gimnáziumban tanári végzettség nélkül tanított/tanít (tart órákat) egy önkormányzati képviselő, nyugdíjas jogász. Ismétlés itt.

Az igazgató törvényt sért(ett). Az alkalmazás feltételei feketén-fehéren törvénybe vannak foglalva, nincs mérlegelési lehetőség. Az első fokú határozat megállapította a törvénysértést. Az igazgató élt fellebbezési jogával. (Mivel? Nem vicc: volt neki. Mire hivatkozhatott? Pl. hogy tanév közben megoldhatatlan probléma 2, azaz kettő órát más valakivel elláttatnia???)

"Az Oktatási Hivatal elnöke szeptember 1-ig adott haladékot az igazgatónak a törvényes állapot helyreállítására."

Hát, gratulálok. Az OH komolyan veszi hatósági jogkörét. És milyen gyors az ügymenet.

1 megjegyzés: