2010. október 18., hétfő

Hólabda

"... megismertette a sajtó munkatársait néhány, a csütörtöki rendkívüli ülésre készített fideszes előterjesztéssel. Ezek alapján továbbra is Meggyes Tamás használatában kívánják hagyni a polgármesteri gépkocsit, a fenntartási költségek a várost terhelnék, az üzemanyag az országgyűlési képviselőt, valamint úgy döntenének, hogy volt polgármesteri irodája maradjon meg részére."

S ha az egyik fideszes képviselő előterjeszti, 9 társuk pedig megszavazza, akkor ez rendben van? Mert nem tiltja az önkormányzati törvény? Meggyes Tamás a Komárom–Esztergom megyei 5. számú választókörzet országgyűlési képviselője: nem kellene neki Dorogon, Táton, Annavölgyön, Mogyorósbányán, Csolnokon stb. szintén megszavazni egy szobát és egy autót a fenntartási költségekkel együtt? Ahol a pártja többségben van, át is menne a javaslat? Vagy az esztergomi városházán nem kellene mindjárt egy lakást kialakítani? Az igényeknek, ha megvan a többség, ha kimondottan nem tiltja törvény, mi szab határt?


"Az esztergomi fideszes képviselők visszavonnák a polgármesterre átruházott valamennyi feladat- és hatáskört..."

És ezt hívják együtt működésnek – együttműködést nem ígértek. És SzMSz mikor lesz, a bizottságok mikor alakulnak meg, hogy lesz költségvetés? Hat hónapos időhúzás következik. Hálásak lesznek a város lakói.

Évekkel ezelőtt indult el egy jelentéktelennek tűnő kis kavics. Október 3-án látványosan megmutatta, hogy már mekkora. Akik önmagukat és főnöküket képviselik, megpróbálnak nem tudomást venni róla. Szükségük van annak a megtapasztalására, hogy milyen az, amikor elsodorja őket.

Közben történt valami fontos: már nem valaki ellen szavazunk, hanem valakikért.

2 megjegyzés:

  1. Irdatlan mennyiségben jelennek meg tényismertető írások, még több hozzászólással.
    Örülök, hogy Nálad irodalmi fogalmazásban tudok olvasni, pedig volna okod erre-arra.
    Magam is nehezen fogom vissza indulatos gondolataimat, ám a blogodat tiszteletben tartom!

    VálaszTörlés
  2. A csürhetempó nem a mi stílusunk, indulatosak lehetünk, van okunk.

    VálaszTörlés