2010. október 21., csütörtök

Látványos politizálás

"... felszólítják Tétényi Évát, hagyja abba a látványpolitizálást, kezdjen el dolgozni, mert szerintük eddig semmit nem csinált."

"Tétényi Éva független polgármester «eddigi látványpolitizálása, a frakció nyilvános lejáratására való törekvése nem alapozta meg ezt a bizalmat»."

A Széchenyi téri kivetítőn elég látványos volt a kétféle politizálás: makogás, papírok közti matatás, szünetkérés (korrepetálás céljából), az irónia el nem viselése, a "demokrácia" szó annak a szájából, aki két lábbal taposott rajta... Az előterjesztő látványos felkészületlensége: nem tudja szóban összefoglalni a javaslatát, nem találja a papírt, szünetet kér, egy másik előterjesztés esetében nem veszi észre, hogy a polgármesternő módosító javaslatát ismerteti a sajátja helyett... Ez az egyik oldal.

Mosoly és igen: irónia, felkészültség, gyors észjárás, kiváló beszédkészség – ez a másik oldal.

Ki nem csinált semmit? Ki járat le kit? Látható, hallható. Ami hiányzik, nem pótolható egy nap, egy hét, egy hónap, egy év, sok év alatt sem. Nem baj. De kérem: némi önkritika, önismeret és szerénység.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem amit M.T. csinál az politikai öngyilkosság. Az előrehozott választásokat most a képviselőivel együtt veszítené el. És bizony, ha így folytatja tényleg előfordulhat, hogy kizárják a Fideszből. Talán azért nem történt ez meg eddig, mert a 2/3ra azért vigyáznak.

    VálaszTörlés
  2. Rousseau szerint az ember jónak születik. Ha ezt elfogadjuk, akkor nem karaktergyilkosságról van szó, mint azt az ex nyilatkozta, hanem karakter-öngyilkosságról.
    Egyáltalán nem hiszem, hogy ki fogják zárni.

    VálaszTörlés