2010. október 4., hétfő

Jó reggelt, Esztergom!

60%-os feldolgozottságnál lementünk a térre. Volt valami műsor, nem figyeltem... ismerősök, kollégák, egykori diákok és szülők beszélgettek, vártuk a végső adatokat, már tudtuk, amiben reménykedtünk: Meggyes Tamás megbukott.

21 évvel ezelőtt az Írók Boltjában vásároltam karácsony előtt, szólt a rádió, bemondták, hogy Ceauşescu elmenekült. Az (akkor még) Népköztársaság útján pillanatokon belül autók dudáltak, volt, amelyiknek kidugtak az ablakán egy román zászlót... Aztán otthon napokig ültünk a tévé előtt. Akkor éreztem utoljára ezt a megkönnyebbülést: hogy vége, nincs tovább, van határ, van egy pont, ahol nem számít már Hídlap, tévé, agymosás, ötezer forintok... Kell egy ember, akinek a többség elhiszi, hogy képes arra, hogy a dolgokat normális kerékvágásba terelje, hogy lehet úgy élni, hogy a szavak nem állnak égbekiáltó ellentmondásban a tettekkel... Esztergom felébredt. Bizalmat szavazott a független Tétényi Évának, a szakértelemnek, a tisztességnek, a szabadságnak, a demokráciának. Ennyi a hitelük a Hídlap fantasztikus cikkeinek, statisztikáinak... ha úgy tetszik: itt "fülkeforradalom" volt.

Holnaptól (mától) emelt fővel lehet járni, szabadon lehet lélegezni. Nehéz menet lesz. De tessék tudomásul venni: van eddig-és-ne-tovább.

Jó reggelt, Esztergom!

6 megjegyzés:

  1. jó reggelt! Nagyon örülök hogy tévedtem!Végre valami!Minden jót Évának és a városnak sok sikert!
    Üdv: Andi

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy nem lett igazam! (Bár ez még kevés ahhoz, hogy újra hinni tudjak a demokrácia fennálló rendszerében.)
    Üdvözlettel,FN

    VálaszTörlés
  3. Kora reggel még a levegő illata is más volt, az ég finom árnyalatokban játszott, mintha odafent is tudnánk: Esztergomra szebb napok várnak!
    Én még a tegnap esti mámor hangulatában úszom, a munka meg csak gyűlik:-))
    Gratulálok magunknak és Tétényi Éva POLGÁRMESTER ASSZONYNAK!!!

    Andrea

    VálaszTörlés
  4. Tetszett a plakát is: "Game over" felirattal:-))

    VálaszTörlés
  5. A férjemmel Esztergom híreit figyeltük a legjobban, nagy öröm, nagy boldogság - kívülállóként is.

    VálaszTörlés