2012. június 26., kedd

Jogerős

Ma a Gy.P. és társai (H.E., F.F.É. Z.M., Sz.K.E., S.F.O. U.P.) másodfokon jogerősen megnyerték munkaügyi perüket. A törvényszék elutasította az alperes fellebbezését; helyben hagyta és egy-két dologban pontosította az elsőfokú bíróság döntését. A rendelkezési részben kihirdette, hogy az ítélet jogerős, további fellebbezésnek helye nincs.

Az indoklásban kifejtette, hogy a bizonyítási eljárásban benyújtott DVD-felvételen látszik, hogy a munkáltató nem ad egyértelmű utasítást, holott adott helyzetben ez az ő kötelessége lett volna. A tanárok semmiféle kötelességszegést nem követtek el. Az egyes kritikus megnyilvánulások a Kjt. szerint nem minősülnek fegyelmi vétségnek, annak tartani sérti a véleménynyilvánítás szabadságát. A törvényszék utalt arra (erről hivatalosan tudomása van), hogy azonos vádpontok alapján a fegyelmi tanács egészen más, csekélyebb súlyú döntéseket is hozott (19-én másodfokon is nyertek ők is) – az alperes jelenlévő képviselője a miértre érdemi választ nem adott (kínlódott szegény) –, ha kértük volna, megállapítható lett volna a hátrányos megkülönböztetés is.

Két év és tíz hónap kellett, hogy eljussunk ide.

Kurnász László pedig visszakerült oda, ahová való – működésének hála, most már sokan tudják róla, hová is való. Meggyes Tamás  számára a "személyes ügy" (ahogy azt nyilvánosan aposztrofálta) persze győzelemmel végződött – megbüntetett bennünket –, csak túl sok utána a rom.

(A "ma születetteknek": erről  van szó.)


Update 06.28.

"Nem azért kellett távozniuk a patinás középiskolából, amit az elbocsátás indokaként jelölt meg a munkáltatójuk, a valódi elbocsátási ok egyetlen iraton sem szerepelt." 

9 megjegyzés:

  1. Gratulálok, bár keserédes ez a győzelem!
    A mai napig gombóc van a torkomban, hogy mit és KIKET vesztett el a gyermekem a mérhetetlen ostobaság miatt!!!
    Pihentető, szép nyarat kívánok: Andrea

    VálaszTörlés
  2. Egy jó hír, igaz megkésve.

    VálaszTörlés
  3. A következő két év és tíz hónapot a "rom"bolók tölthetnék kenyéren, vízen, fél lábon állva, visszatartott lélegzettel...

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Jelenleg a Szent Imrében történelem, társadalomismeret és etika (!!) tanár (jelenleg Zara Melinda tanárnő volt osztályának is ő az etika tanára).

      Gratulálok a megnyert perhez, bár csekély kárpótlás ez, hiszen van amit a jog nem tud visszaadni!

      Törlés
    2. akkor mégse oda került, ahová való.

      Törlés
  5. Szeretettel gratulálok az igazatok "jogerőre emeléséhez". Persze a mesékben hinni felesleges - a bűnösök nem bűnhődnek.

    VálaszTörlés
  6. Akkor most mehet a feljelentés 12 rendbeli hamis vád miatt K. ellen.

    VálaszTörlés