2013. november 19., kedd

Hogy mi van?

A hivatalos verzió

"A 24 éves pápai férfi beismerő vallomást tett.
A Győri Rendőrkapitányságon 2013. november 19-én 14 óra 20 perckor feladta magát az a 24 éves pápai férfi, aki Győr határában a Radnóti-szobrot megrongálta.

P. Szabolcs kihallgatása során elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával 2013. november 17-én egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor. A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört."

Ebben az esetben az autó hátulról ment neki a szobornak. A portálokon megjelent képek nem ezt támasztják alá.

"A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott. Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott."

Ha továbbhajtott volna, akkor Győrbe ért volna. Ha viszont Öttevény területén fogyott ki a benzine, akkor talán a 'visszafordult' kifejezés lenne a helyes.


"A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatja az eljárást a 24 éves pápai P. Szabolcs ellen." (police.hu

Milyen helyismeret szükséges ahhoz, hogy az úton maradjon valaki az autójával? Milyen a sebessége az autónak akkor, ha x métert tett meg egy út nélküli, füves területen, s a fékezés ellenére a tujákon keresztül a szobornak ütközik, és a rhodesiai gránit két?/több? darabra törik? Hány km/h a "relatív gyorshajtás"?


***

A lehetetlen verzió

Győr felől Abda felé haladva a bal oldali sávba átvágva, szó szerint árkon-bokron át, jelentős szintkülönbséget leküzdve, ahol elfogynak a fák, épp ott kibukkanva, kicsit oldalról szembekerülve lehetne szembetalálni a szobrot.


 Fotó innen.


Az elképzelhető verzió

 
 A régi Bécsi út – ma: zsákutca. 


 

 


Fotók: Rafael Balázs (2010.11.01.)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése