2013. december 6., péntek

Buszon

Az Esztergom-Süttő-Tatabánya vonalon utazók nyilván másodrendű állampolgárok, nekik jó a csotrogány is, fűtetlenül, nem egyszer udvariatlan sofőrrel, reggelenként iszonyatosan túlzsúfolva. A fiatalabb évjáratú buszok az Esztergom-Piliscsaba-Budapest útvonalra vannak vezényelve (mondják a gépkocsivezetők) vonatpótlásra – arrafelé érdemdúsabb, jobb adófizető, felelősségteljesebb munkát végző stb., stb., stb. állampolgárok utaznak.

Ma reggel a fantasztikus műszaki állapotban lévő csotrogány Táton le is robbant. 20 perc múlva megérkezett a mentesítő járat – hogy miért nem az (szintén csotrogány) indult eleve, rejtély. De legyünk pozitív gondolkodásúak: a Volán nem csak utaztat, hanem kalandvágyunkat is kielégíti, ráadásul pluszköltség felszámolása nélkül.

Így aztán a 25 km-es távot sikerült 80 perc alatt megtenni. (Az, hogy reggel csak Dorogon keresztül van járat, holott a rövid úton, Táton át is megtelne egy normál busz, már ne is említsük. Mi lenne akkor az akolmeleggel: a csuklós buszon szorosan egymás mellett állni kényszerülő utasok hőleadása a fűtés. Ja, és jegyük, bérletük épp annyiba kerül, mint azoké, akik ülnek. A bolondnak is megéri – hisz gyalog is menetnének.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése