2009. szeptember 8., kedd

:)) vagy inkább :((

Friss hír, hogy a 7 elbocsátott tanár egyikét, aki egy azonos szakos kolléganőjének vitt be a tanítás megkezdése előtt valamit, az igazgató kitiltotta az iskolából. A tanárnak a gyermeke most is az iskola tanulója. Az igazgató közlése szerint: az elbocsátott tanár hozzá fordulhat, gyermeke osztályfőnökéhez és szaktanáraihoz az illetők fogadóóráján. Kérdésre még hozzátette: más időpontban előzetes telefonegyeztetés után.

Ez persze nyilván mindannyiunkra vonatkozik, feltételezhetően ezután a portások is utasításba kapják. Természetesen minden jogszerű - csak nevetséges.

Az elbocsátott tanár elmondása szerint 4 tanuló a DÖK képviseletében felnőtt kísérőt keresett, hogy jelenlétében az igazgatóval beszéljenek (osztályfőnökük még nem volt benn): diákmozgalmat segítő tanár az előző tanév vége óta nincs, az ifjúságvédelmi felelős nem vállalkozott a kíséretre.

Fortélyos félelem - de hogy minden oldalon?!

3 megjegyzés:

  1. Döbbenetes, felfoghatatlan hogy süllyedhet valaki idáig. Nemsokára már a vadonatúj tanárokban ellenségre vadászik. Nem gondolkodik, legalább saját jól felfogott érdekében ? Tele van vele és DRKGY barátjával a média. Éppen ma meséltem egy keresztény értelmiséginek (ő bent volt, én kint) a Szent István valódi történetét. Megdöbbenve hallgatta.

    VálaszTörlés
  2. Szia Melinda!

    Nem mondhatom, nem tudom... Ez aljas és siralmas. Igy van ez a hatalom mindent eltipor. Nem néz szét csak robog át mindenen. Letarol diákot, tanárt, polgárt. Milyen önkormányzat az ami csak magát látja, és fotosabb számára saját pártktonája, mint választópolgára. Vajon mikor keresi az okokat, hogy mi vezetett idáig, s nem jut eszébe, hogy a feszültséget ő okozta, gerjesztette, és a valódi ok saját szemellenzősége. Igen, a diákokban nagyon erős az igazságérzet. És ez a jó. Erre tanítjuk őket. Ezt várjuk tőlük. "Szép, új nyitott iskolát épít" az Igazgató. Más megnyitja az iskola kapuit,- Ő bezárja. Esetleg rendelhetne néhány téglát, nehogy néhány megbélyegzett ember bejuthasson a még normál méretű kapun. És hát itt van a mi Viktorunk. Tettei minősitik az embert... Nekem már nem kell. Én úgy gondolom nem véletlenül támogatott a tanári kar. Emlikeim szerint mindig is tenniakaró ember volttál és az is leszel mindig. Tudom ennek a történetnek még nincs vége. Csak remélni tudom lesz a diákok számára pozitív végkifejlet. A zsarnokok ideje lejárt. Már régen.
    Maradok tisztelettel egy egykori Balasis diák Balassagyarmatról.
    Horváth Attila alias Hordó

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy bő két évtized múltán hallok Rólad, hogy idetaláltál.
    Úgy látszik, megint olyan kor jött el, amikor a politika, az eszköz életre kel és pusztít: közösséget, emberi lelkeket...

    VálaszTörlés