2010. március 23., kedd

István, Imre

A terv:
"A Szent Imre Gimnázium és Szakközépiskola képzése

Az elvi döntés értelmében két hatévfolyamos (sic!) gimnáziumi osztály indul emelt szintű matematika és fizika tantárgyak oktatásával, egy informatika szakmacsoportos nyelvi (0. évfolyamos) szakközépiskolai ötévfolyamos (sic!) osztály és egy érettségire épülő technikus- és mérnökasszisztens képzés indul az intézményben."


A Szent István Gimnázium hivatalos honlapján található ideiglenes felvételi jegyzék szerint 27 tanulót vettek fel a következő tanévre. Ez sovány egy osztály - a kettő helyett. Ennyien jelentkeztek. (Csak emlékeztetőül: az utolsó, a még Kis-Duna sétányon töltött békeévben, a 2006-07-es tanévben a két osztályt még kétszeres túljelentkezés mellett iskoláztuk be, több mint 120 jelentkező volt.)

A Bottyán János Műszaki Szakközépiskola honlapjának tanúsága szerint az egy meghirdetett osztályba 94 tanuló jelentkezett, a felvettek száma 58 - vagyis két osztályt indítanak.

Indul a Szent Imre 1. éve.
Következtetések? Tanulságok? Kinek-kinek ismeretei, tapasztalatai, vérmérséklete, öncsalása... szemüvegén keresztül. S a Szent István Gimnázium nemsokára csak a véndiákok és "véntanárok" emlékezetében él.

3 megjegyzés:

  1. Nehéz lehetett a választás:-))
    Biztos lesz rá ésszerű magyarázat, miért ez a "nagy tolongás" egy elit iskolába való bejutásért.

    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Ó, hogyne. A propaganda szerint nem 27 jelentkező volt, hanem ennyit vettek fel. Aha. A dolog ellenőrizhető független forrásból.

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen, amit műveltek velünk. Velünk, akik még küzdöttek a bejutásért, akiknek még elismerést jelentett a sikeres felvételi, velünk, akik kezdetben magas színvonalon, különleges légkörben tanulhattuk, és a tanárokkal, akik közénk tartoztak, akiket ismertünk, akiket szerettünk(még ha nem is mutattuk ki mindig) és akikhez nem mérhető a mostanában felvett "tanári" kar, amely az ország összes iskolájából rövid úton eltávolított, magukat tanárnak nevező emberekből áll...
    Hiányoznak a NÉMETÓRÁK (mert ami most van, az minden, csak nem oktatás...)

    VálaszTörlés