2010. november 19., péntek

Kétszer kettő itt is négy

Egy évünk van kitörni

„Ezt az előnyt be is kell váltani. Erre egy évünk van, mindössze egy évünk. Ugyanis szenvedünk egy óriási hátránytól is, amit az előző korszak hagyott ránk. Ez a hátrány a hatalmas adósság, amit az előző kormányok halmoztak fel. Az elmúlt nyolc év felelőtlen politikája miatt Magyarország ismét adósságcsapdába került. Nem a válság okozta ezt, hiszen a hitelek nyakló nélküli felvétele, az ország teljes eladósítása már évekkel korábban megkezdődött.”

... Ez a hátrány a hatalmas adósság, amit az előző városvezetés halmozott fel. Az elmúlt tíz év felelőtlen politikája miatt Esztergom adósságcsapdába került. Nem a válság okozta ezt, hiszen a hitelek nyakló nélküli felvétele, a város teljes eladósítása már évekkel korábban megkezdődött.


„Ez az a bűn, amely az elmúlt nyolc év szocialista kormányainak lelkét terheli, ez az, amiért egyszer majd viselni kell a politikai felelősséget.”

Ez az a bűn, amely az elmúlt tíz év fideszes többségű képviselő-testületének lelkét terheli, ez az, amiért egyszer majd viselni kell a politikai felelősséget.


„Ma ott tartunk, hogy államadósságunk meghaladta a húszezer milliárd forintot. Vagyis minden magyar állampolgár… fejenként 2 millió forint terhet cipel a hátán."

... a város adóssága meghaladta a húsz milliárd forintot. Vagyis minden esztergomi polgár… fejenként 600 ezer forint terhet cipel a hátán.


"Nem babra megy a játék. Most nem a betartás, nem a gáncsoskodás idejét éljük, hanem a cselekvés és a cselekvő emberek idejét. A világban meghirdetett megújulási verseny nem szavalóverseny, hanem a tettek versenye. (...)
Olyan országgá alakítjuk a hazánkat..., ahol nem lehet következmények nélkül visszaélni a hatalommal."

Most nem a betartás, nem a gáncsoskodás idejét éljük... nem szavalóverseny, hanem a tettek versenye. Olyan várossá alakítjuk Esztergomot..., ahol nem lehet következmények nélkül visszaélni a hatalommal.

(Az idézőjeles szövegrészek innen: Orbán Viktor felszólalása az Országgyűlésben 2010. november 15-én, a költségvetési vita megkezdése előtt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése