2014. július 17., csütörtök

London 1.

London nem szép – szép Budapest, Prága, Amszterdam, Párizs, Velence... Amikor első nap  kiszállunk a Liverpool streeten, látjuk a magas, modern, csupa üveg épületeket, majd áthaladunk a Tower hídon, megpillantjuk a filmgyári díszletnek tűnő Towert, délután a Westminster környékén sétálunk, kis csalódást érzünk (Nóra nem). Aztán második nap már jobban tetszik, harmadik nap még jobban... Nem, nem szépül meg – érdekes, izgalmas, működő, élhető város. Nincs kosz, összesen kétszer láttunk falfirkát.

A szállodától busszal indulunk aznapi úti célunkhoz és haza, közben pedig rengeteget gyalogolunk: egy hét után érezzük a teret. Az emeletes buszon fönt utazunk (nem is metróztunk), elöl ülünk : minden nap városnézés buszjegyáron. (És busszal minden fontos helyre el lehet jutni. És nincs tömegnyomor, és szinte nincs álló utas.) Ideális, turistáknak való idő volt: 22-23 fok, egyszer-kétszer rövid ideig tartó eső. És a gyermek értett, megszólalt, tolmácsolt.


Madártávlatból






 

1 megjegyzés:

  1. Ó, nagyon jók a képek, én két év alatt nem csináltam ilyen szépeket a városról... Nekem is ez a véleményem: nem szép, de jó itt élni.

    VálaszTörlés