2010. augusztus 28., szombat

Évforduló

Pontosan ma egy éve azt mondták, hogy 1 órára menjünk vissza. Ott voltunk mi, érintettek és néhányan mások is – vártunk. Az autonómiájáról híres vezető egy idő után feljött, s azt mondta, hogy kettő körül hozzák a papírokat. N.L. ott ült a fotelben, s odaszólt: – De a határozatot Ön hozza! – Az autonómiájáról híres vezető nem értette a megjegyzést, hiszen a papírokat a városházáról hozták. N.L. megismételte: – De a határozatot Ön hozza! – Aztán valami vagy leesett neki, vagy csak ráhagyta N.L.-re: – Jó, akkor én hozom.

Aztán jött a diplomás postás (két évvel korábban a helyettesi poszt megszüntetéséről is ő kézbesítette a döntést), s kis idő múlva az autonómiájáról híres vezető feljött, és felolvasta fegyelmi határozattal elbocsátott hét tanár nevét. W.S.Sz. még várt, kérdezte, hogy és ő – merthogy ő volt a 8., akinek a fegyelmi biztos elbocsátást javasolt. Az autonómiájáról híres vezető azt mondta, hogy ennyi, több papír nincs. Mi hatan (Gy.P. -t, miután levezényelte a gólyatábort, péntekre elengedte az autonómiájáról híres vezető) az iskolatitkár irodájában vettük át az elbocsátásunkról szóló határozatot, Gy.P. hétfőn kapta meg. Az irodában ott asszisztált az ember, akit nem nevezünk meg.

Mi, köszönjük, jól vagyunk. A munkaügyi per még tart, optimista számítás szerint talán még ebben az évben lehet elsőfokú ítélet (realista szerint valamikor jövő év elején).

A munkát elvégző két fegyelmi biztos (Németh József, Petrovics János) és a fegyelmi tanács három tagja (Ivanov Mihály, Kálmán Sándor, Szalma László elnök) közül P.J. és Sz.L. nem indul az önkormányzati választáson. Hogy ez az ő döntésük-e, vagy pártjuk bizalma billent meg bennük, esetleg egyéb pozíciót szánnak nekik – oly mindegy. Mint ahogy az is, hogy a tanács először felkért, majd megbízását (feltételezhetően az augusztus 8-án lezárt fegyelmi biztosi jelentéstől nem függetlenül) visszaadó elnöke, dr. Osvai László sem lesz a következő ciklusban képviselő. De remélem, ők is jól vannak.

Az autonómiájáról híres vezető immár háromszoros igazgató. Az ember pedig, akit nem nevezünk meg – amint hírlik –, egyéves betegszabadságra megy. Értjük. És biztos vagyok benne, hogy ők is nagyon jól vannak.

10 megjegyzés:

  1. van már a lopássorozatról újabb hír?

    VálaszTörlés
  2. Melinda! Hiszed vagy nem,nem naponta átélek mindent újra és újra.Az autonómiájáról híres vezető legyintése is a szemem előtt van...
    Bb

    VálaszTörlés
  3. második "nem" törölve
    Bb

    VálaszTörlés
  4. Pont ma gondoltam rá, hogy talán érdemes lenne egy összefoglalót ismét feltenni valahová, mert egyrészt - a pontos dátumot nem tudva, de érezve - évforduló közeleg, másrészt nem árt ha a választás és szavazás előtt a tisztelt választópolgár kap ismét némi impulzust.

    Az munkajogilag és tb-csalásilag is érdekes, hogy valaki előre tudja, hogy egy év betegszabadságra megy...gondolom idegkimerültség okán, amit a sok alaptalan és hamis vád okozott...
    Az arab világban már nem lenne keze, és akkor indokolt lenne a betegszabadság...

    VálaszTörlés
  5. ha mitykót egy évig távoltartják bármiféle sulitól (vagyis a gyerekektől), akkor meggyesék végre csinálnak vmi hasznosat is..

    (vagy nem őt tartják távol? de remélem, hogy őt)

    VálaszTörlés
  6. 1 év után is ugyanúgy fáj!!Előjönnek az emlékek és a könnyek,pedig már azt hittem az ídő majd enyhíti a fájdalmunkat,de sajnos nem!és mit mondhatnék a gyerekemnek?nekik,talán a legnehezebb-vagy csak az enyém nem képes elfogadni,hogy többé már nincs István?én próbálom a lelket tartani benne-de egy életre szóló leckét kaptak.Nagyon hiányzik az István!

    VálaszTörlés
  7. Névtelennek 2010.08.30 18.40

    Sajnos nem csak Ti éreztek így!!!
    Az enyém folyamatosan küzd az "elit" ellen, nem is tudom, holnap hány lovas szekérrel kell majd bevonszolni?

    Melinda!

    Sikeres, megbecsült életet kívánok Neked:

    Andrea

    VálaszTörlés
  8. én most hoztam el őket a suliból talán ismerős a monogramm D.D most volna 12b-s D.K most volna 10-bs üdv Andi

    VálaszTörlés
  9. Igen, tudok róla. A nagyobbikat ismerem.

    VálaszTörlés