2011. február 23., szerda

Esztergom vö. Szeged

Szeged
"A fideszes politikusok álláspontja szerint a polgármester által benyújtott tervezet fenntarthatatlan pályára állítaná az önkormányzatot, és hosszú távon finanszírozhatatlanná tenné a gazdálkodást. Az előterjesztés 8,5 milliárd forint hiánnyal számol, ezzel a közvetlen adósság, kötelezettségvállalás a csaknem 4 milliárd forintnyi új hitel felvételével jóval 20 milliárd forint fölé nőne"
– olvasom a Galamuson.

"Állítaná", "nőne". Feltételes mód. Esztergomban fenntarthatatlan pályára állította, az adósság 20-25 milliárd forintra nőtt. Kijelentő mód, múlt idő. A két város azonos szinten. Bevételben is? A lakosság nagyságát tekintve is?

Szeged
"... a 2011-es költségvetés tervezete az eddigieknél is jobban erőlteti az olyan összehangolatlan fejlesztéseket, látványberuházásokat, amelyek élhetetlenné tennék a várost, továbbá fenntarthatatlanok és hosszú távon finanszírozhatatlan helyzetbe hozzák az önkormányzatot."

Esztergom
... erőltette... élhetetlenné tette... finanszírozhatatlan helyzetbe hozta...

Ott: a finanszírozhatatlan eladósodást akarja elkerülni a Fidesz.
Itt: újabb hiteleket vett volna fel. És újra meg újra azt állítják – ÁSz-jelentés ide vagy oda –, hogy "Tétényi jogellenes működése az, ami miatt Esztergom a csődeljárás terhe alatt nyög."

Szeged
"... több mint félmilliárd forintos nagyságú stabilitási tartalék létrehozását indítványozzák."

Esztergom
Ekkora összeget tett félre a Fidesz-frakció az adósságrendezés alatt álló városban is.

Szeged
"A döntési jogosítványokat egyes kérdésekben a polgármester helyett a bizottságok kapnák meg..."

Esztergom
A beterjesztett, megszavazott, de alá nem írt SzMSz szerint szintén.

Szeged
"A polgármester szerdára magához hívatta a Fidesz-frakció vezetőit és az egyeztetés alapján dönti el, hogy fenntartja-e a költségvetési előterjesztést vagy visszavonja azt, és ezzel megnyitja az előre hozott választások lehetőségét."

Esztergom
A polgármester már javaslatot tett a testület feloszlatására, új választásokon való megmérettetésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése