2011. február 8., kedd

Városértékelő

"Akik úgy gondolták, mert azt tanították nekik a szüleik, nagyszüleik és a tanáraik, hogy a bűn, az bűn, minden jelző nélkül, azzal szembesültek, hogy létezik bűn, amelyre a származás, a nehéz sors, a jó politikai összeköttetések vagy a nemzetközileg beágyazott szakmai kapcsolati háló felmentést adhat." (Itt és alább részletek a miniszterelnök országértékelő beszédéből)

Akik úgy gondolják, mert azt tanították nekik a szüleik, nagyszüleik és a tanáraik, hogy a bűn az bűn, minden jelző nélkül, azzal szembesülnek, hogy létezik bűn, amelyre a származás, a nehéz sors, a jó politikai összeköttetések felmentést adnak.

"Van okunk félni attól, hogy ez a múlt vissza akar térni. Az a múlt, amely az irtózatos eladósodást hozta ránk, a csúcsokat döntő munkanélküliséget, a hatalommal való visszaélést, a burjánzó korrupciót, az elszabaduló bűnözést, a szélsőségek térnyerését, az emberi méltóságot és egyenlőséget tagadó eszmék fölbukkanását, a rendőrség bevetését békés polgárok ellen, a főváros tönk szélre juttatását, és a vidék elsorvasztását."

Van okunk félni attól, hogy ez a múlt vissza akar térni. Az a múlt, amely az irtózatos eladósodást hozta ránk, a hatalommal való visszaélést, a burjánzó korrupciót, az emberi méltóságot tagadó gyakorlat fölbukkanását, a rendőrség bevetését békés polgárok ellen, a város tönk szélére juttatását...

"A kormány vagy a Tudományos Akadémia, még a Tudományos Akadémia se tudhatja, hogy merre kanyarognak Ferencváros utcái, vagy hogy merre lejt a felcsúti határ. Azt csak a helyiek tudják. Ők tudják, hogyan kell a falu határában szintezni a vízelvezető árkot. Azt csak a helyiek áshatják ki évszázados tapasztalataik alapján."

A kormány vagy a Tudományos Akadémia, de még a Fidesz-központ sem tudhatja, hogy merre kanyarognak Szenttamás utcái, vagy hogy merre lejt a Helischer utca. Azt csak a helyiek tudják. Ők tudják, hogyan kell a város határában szintezni a vízelvezető árkot. Azt csak a helyiek áshatják ki évszázados tapasztalataik alapján.

"Tisztelt hölgyeim és uraim!
2011 a megújulás éve. A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

Tisztelt hölgyeim és uraim!
2011 a megújulás éve. A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés.
Hajrá Esztergom, hajrá esztergomiak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése