2011. február 21., hétfő

Tervezni tudni kell

A Fidesz-frakció által beterjesztett és elfogadott városi költségvetés az oktatásból sok-sok milliót von ki. Számítások szerint a középiskolák közül az adott összegből a Dobó augusztus 23-ig (-78 393 000), a Balassa november 8-ig (-54 202 000), a Szent Imre december 21-ig (-25 000 000) tud működni. Vagy leépítenek: tanárt, órát...

Az "elit"-ben nemigen kell, hogy fájjon az igazgató feje. Azt beszélik, az sem biztos, hogy összejön egy gimnáziumi osztályra való gyerek, a jelentkezés határideje 18-án lejárt. (Pedig a városban hatosztályosban nincs konkurencia, mondta 2 éve K.L.) S akkor fölöslegessé válik egy-két tanár, hisz két osztály megy ki.

A megrovások, elbocsátások miatt indított munkaügyi perek még tartanak. Egy valaki közülünk egy héttel ezelőtt már nyert: minden vádpont semmis. Hogy fellebbez-e K.L., még nem ismert. Pénze mindenesetre van rá: az iskola költségvetésébe bele van tervezve az igazgató jogi képviseletének díja. Azért szívesen látnám ezt a rubrikát: hogy van megcímkézve a pénz?

2 megjegyzés:

  1. Ne viccelj már! A perek finanszírozása az intézmény érdeke. Sokkal fontosabb, mint holmi tanár meg óra. A "feladatát végző" intézményvezető védelme az első, utána jöhet csak bármi más. S hogy mi az ő "feladata"? Tulajdonképpen elég annyi, ha tudják, ő az igazgató. A többi már jön magától, nincs, aki megakadályozná a folyamatot.
    T.

    VálaszTörlés
  2. Remélem megnyert perek esetén, rágalmazás miatt, azonnal nagy összegű kártérítési pereket indítanak a tanárok, Kurnász és a többiekkel szemben. Úgy tudom, különben nagyon gyorsan (30 napon belül?) elavul.

    Ha az önkormányzat fizeti a perköltségeket a mi pénzünkből akaratunk ellenére, miért ne fizethetnénk a tanárok perköltségeit saját pénzünkből, ha akarjuk? Miért nem lehet erre valamilyen civil számlaszámot létrehozni, a szeretgomon a Miavecz azt írta azt nem lehet?

    VálaszTörlés