2012. július 18., szerda

Ezek mennek mostanában

Az ember órák hosszat gyomlálja a sövényt, s közben keresztül-kasul utazik az életén, arcok, események villannak fel, némelyiknél elidőzik, s nem is érti, hogyhogy 55, mikor nemrég...

Egy kísérlet részese, de lehet, hogy tárgya vagyok, nemigen akarok róla tudomást venni, de azért az agyam egy kis fiókjában ott ez a tudás, ám úgy cselekszem, mintha nem is lenne kísérlet.

Ahová középiskolába jártam, a bejárati ajtó fölött ki volt írva: "Utazókat, ügynököket nem fogadunk." Erre gondoltam ma, amikor két ifjú hölgy azzal állított be hozzám, hogy az ország összes élményfürdőjébe féláron vehetek a kollégáimnak nyárra / vehetnek a kollégáim belépőt, milyen fantasztikus lehetőség, a szomszéd település iskolaigazgatója is hogy örült... Beletartozik-e ügynökökkel való csevegés a munkakörömbe? Szerintem nem. Meglehetősen ironikus és elutasító tudok ilyenkor lenni.

1 megjegyzés:

  1. Nincs bőr a... nincsenek korlátaik no. Ügynökök. Megtanítják nekik, hogy nyomulni kell, és nem érzik, hogy ez mennyire undorító. Azért mennek ügynöknek.

    VálaszTörlés