2008. augusztus 26., kedd

Határozat után, döntés előtt

Szeptembertől az esti tagozat megszűnik az Istvánban, két és fél álláshelyet elvont a fenntartó. Az intézkedésnek gazdasági és racionális oka nincs: a Balassában az azonos évfolyamú estis szakközépiskolai osztályokat nem lehet összevonni a gimnáziumiakkal; ahány fővel nálunk kevesebb, a Balassában annyival több tanárt engedélyeztek. Megtakarítás: gyakorlatilag nulla forint.

Vagyis ott vagyunk, mintha a fenntartó elfogadta volna az iskola összes véleményt nyilvánító szervezetének a javaslatát: kifutó rendszerben szűnjön meg az Istvánban esti.

A létszámmal kapcsolatos előírásból hiányzik viszont annak a ténynek a figyelembevétele, hogy az esti megszüntetésével párhuzamosan nappalis osztályaink száma 12-ről 13-ra nő. Az ellentétes irányú változás különbsége kevesebb mint 10 óra.

Határozat volt, döntés még nincs. Rólam van szó persze. De aztán kiderül: van egy kis bibi. Várunk… Holnap még csak aug. 27.

Mint ma kiderült, a kollégák érveiként elhangzó elismerő szavak vissza nem utasítása, az azokban való sütkérezés KL szerint már nem hagyható szó nélkül. S most tessék, egy szülő, nagy nyilvánosság előtt rólam…

Kiváló pedagógus és igazgatóhelyettesként is bizonyított... Nagyon örülök, hogy a másik fiam számára ő tanítja a magyart és egyben osztályfőnöke is...
A kérdés, hogy meddig ?
Egy pedagógust a pedagógiai munkája alapján kell megítélni és az alapján kell dönteni a 'sorsáról'...”
(szeretgom)

Mától kezdve tehát tiltakoznom kell.

4 megjegyzés:

  1. Visszataszítóan gyermeteg ez a féltékenység. Ismerek olyan igazgatót aki értekezleten dicsekszik,ha az iskola tanára valahonnan dicséretet kap, gyűjti ezeket a minősítésekhez. KL-nál ez fordítva működik,mint sokminden. Ezzel gerjeszti az újabb konfliktusokat, amit azután képtelen kezelni. Persze ha KL "sütkérezhetne" az elismerésekben, mindjárt más lenne a helyzet. Erre egyre kevesebb az esély, pedig csak rajta múlik.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, ebben a városban a tények, statisztikák, az érintettek véleménye a döntéshozókat a legkevésbé sem érdeklik. Személyes motivációjuk irányítja őket a közösségekkel kapcsolatos kérdésekben, a közösségi fórumok véleményét csak a demokrácia látszata miatt kérik ki.

    VálaszTörlés
  3. Nem csak a szülő de a gyerek is örül. Amíg lehet.... És ha megteszik, akkor biztos vagyok abban, hogy nem csak az osztály és nem csak az iskola, de a szülők, hozzátartozók is tiltakozni fognak.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom hogy KL, de főként MT milyen dolgokat tud kitalálni az István számára. De én féltem az egész iskolát. Kövezzen meg egy egész ország diáksága, de én nagyon szerettem (és szeretek) odajárni. Tényleg jó lenne, ha valaki ráébresztené őket, hogy mit is tesznek tönkre. Hajrá István!

    VálaszTörlés