2009. január 2., péntek

A demokrácia nagyobb dicsőségére

Kiírhatjuk a határátkelőhelyekre: Üdvözöljük a 3200 kis királyság felségterületén!

Azt olvasom a MEH honlapján:
"A regionális államigazgatási hivatalok a megszűnő közigazgatási hivatalok jogutódjaiként működnek majd, de a közigazgatási hivataloktól eltérően a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzését nem láthatják el. A törvényességi ellenőrzésre hatáskörrel rendelkező szerv jogállását ugyanis az Országgyűlésnek kell kétharmados törvénnyel szabályoznia, a téli ülésszak végéig azonban nem döntött arról a parlament."

Vagyis az önkormányzatokat január elsejétől nem ellenőrzi senki. Meddig? Kétharmados törvény kellene - lehet találgatni.

Hacsaknem az a megoldás, amit a köztársasági elnök ajánl: "Én azonban most nem a politikusokhoz, hanem Önökhöz szólok. Önökön legalább annyi múlik, mint a politikusokon, sőt, szerintem több. Önök, a választópolgárok bízzák meg és hatalmazzák fel az állam működtetésére és a helyi ügyek intézésére a képviselőket, akik Önöknek felelősek. Önök ítélik meg tevékenységüket minden választáskor. De ne forduljanak el a politikától a választások között sem. Van lehetőségük a véleménynyilvánításra és a nyomásgyakorlásra, képviselőik ellenőrzésére."

A kérdés csak az: mekkora a nyomásgyakorlás és ellenőrzés hatékonysága. Mert arra gondolni sem merek, mi lesz, ha a kiskirályságok országa leszünk.

2 megjegyzés:

  1. Mert még nem vagyunk a kiskirályságok országa?:(

    VálaszTörlés
  2. Mi ez a kormányellenes propaganda kérem? Ez az örök nyavalygás... pártunk, kormányunk és Gyurcsány Ferenc elvtárs a helyén van és küzd a fasizmus ellen! Dübörög a gazdaság! Nagy a jólét! A feleségek is lecserélhetők lettek! Fogy a magyar és fogy az erkölcs! Hát nem ezt akartad, nem erre szavaztál, kedves magyar választópolgár?

    VálaszTörlés