2009. június 5., péntek

Régi-új igazgató

A tantestületben csak hárman szavaztak a régi-új jelöltre... - írhatom most magunkra vonatkoztatva és idézőjel nélkül. Ez a tavalyihoz képest 300%-os emelkedés - micsoda fejlődés! Ahhoz képest viszont, hogy nem két új kollégát vett fel az igazgató, a "fejlődés" elmarad a várakozásoktól.

A másik jelöltet, akit a tantestület 88%-ban támogatott, az oktatási bizottság meg sem hallgatta: pályázata beadásakor közölte az illetékes köztisztviselővel, hogy május első hetében gyerekekkel Ausztriában lesz. Hát nem akkor volt a meghallgatás? Ott úgy döntöttek, hogy külön neki más alkalmat nem adnak, ott a pályázat.

Szeptembertől nagy változások várhatók - csiripelik a verebek. Szép, új világ.

Update: Pécs, Gandhi

"... nem nevezhető demokratikus döntésnek, hogy az iskolát fenntartó kuratórium úgy hozott döntést a nyilvános igazgatói pályázat elbírálása során, hogy figyelmen kívül hagyta a nevelőtestület, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat állásfoglalását, amely Csovcsics Erika pályázatát részesítette előnyben."

Az összes iskolai szervezet véleménye csak arra való, hogy meglegyen: azt ugyanis törvény írja elő. A döntéshozók döntenek. Igaz, a nevelőtestületnek is döntési jogköre van: a vélemény kialakításával kapcsolatban. Ha-ha-ha. Törvény nélkül ki gondolná, hogy joga van dönteni a saját véleményéről?!

Valami nagyon nincs rendben. De majd legfeljebb felvilágosítják a miniszterelnöki megbízottat.

1 megjegyzés:

  1. No, igen, de mit is lehetne várni egy olyan városvezetőtől, akinek a képességeit, tudásszintjét nagymértékben meghaladja, a vállalt feladata!
    Szörnyű és elszomorító, hogy egy műveletlen, felkészületlen ember, polgármesteri pozícióba juthat, és felelőtlen döntéseivel károkat okoz annak a városnak, ahonnan nem kis fizetését kapja!
    Ennél már csak az önkormányzati többség gerinctelen hajbókolása az ijesztőbb!
    Lehet, hogy áttételesen ez is a föníciaiaknak köszönhetjük?
    Fel vagyok háborodva! Nem mintha ez számítana valamit!
    Együtt érzek Önökkel!
    Zsák

    VálaszTörlés