2009. június 9., kedd

Tantestületi - soron kívül

A tantestület kezdeményezésére ma értekezletet tartottunk - a lényeg két percen belül elhangzott. Igaz-e, hogy szeptembertől (augusztustól?) új, kívülről jövő igazgatóhelyettes lesz az iskolában? Igaz, de a nevét az igazgató többszöri kérésre sem mondja ki. Új felvetés: a tantestületből két ember is hajlandó lenne (nem a régiek) helyettesként az igazgató munkáját segíteni, fontolja meg, válasszon. Nem: kívülről hoz, a többször firtatott magyarázat: csak (komolyan). Igen, ismeri, beszélt vele.

Hetek óta egyre több helyről jutott el hozzánk ez a hír. Az illető - mily véletlen - magyar-német szakos. Van, aki régebben együtt tanított vele, vannak, akiknek az illető mostani kollégái nyilvánítanak részvétet, vannak, akiknek az illető tanítványaitól származnak az információi. Fogalmazzunk így: ha a hírek igazak, akkor jelentős problémák elé nézünk (s nem csupán a tanárok).

Megtudjuk, hogy az állás (még?) nincs meghirdetve, mondjuk, hogy áthelyezéssel nem jöhet, az igazgató ezt a "technikai részletek" körébe utalja, majd ha többet tud, ha aktuális lesz, elmondja... Hogy mikor? A tanévnyitó értekezleten. A tavalyi forgatókönyv...

A döntés tehát: új helyettes kívülről (jóslat: ha nagyon nagy a felháborodás: esetleg nem az illető, de biztos nem bármilyen szakos). Ja, és EVV szeptembertől nem lesz helyettes (félállásban volt az). Tessék számolni! És ez még nyilván nem minden.

5 megjegyzés:

  1. Elmegy a bús fenébe Kurnász...

    VálaszTörlés
  2. Ha jól számolok, így is untig elég magyar szakos tanárunk van. Sőt. Ha jól tudom, nincs is teljes kihasználtság. Most jön még egy. Miért? Ő is tanítani akar? Esetleg... valaki helyett?

    VálaszTörlés
  3. Azért németesből is van jópár...

    VálaszTörlés