2008. július 15., kedd

Egy történet láncszemei

"Ennek a városnak a Hídlap szerint van kb. 1600 alkalmazottja. Egy igazgató leváltása nem a világ vége, még akkor sem, ha igazságtalan, szerintem. A diákok tanulhatnak ugyanúgy, a tanárok pedig taníthatnak. Még úgy is, ha csak most építik ki az internet kapcsolatot. Néha jobb, ha elfogadjuk azt, ami van. Legalábbis a választásokig."

„Ha reálisan nézzük a dolgokat és nem indulatosan, akkor a tanári kar helyében jóban lennek a fenntartóval. Manapság egy perc alatt bezárnak iskolákat, nem lehet ugrálni! Új igazgató lesz, aki fog kapni helyettest is és lekerül az iskola a napirendről. Dolgozhatnak rendesen. Talán.”

„n nem vagyik istvános, de érdekel az ügy. Mi lett roszabb a diákoknak az új helyszínem. Nyilván más, de konkrétan mi változott? Ha néhány ilyen dolgot írnátok, megköszönném?”

- „Ha a Szent István igazgatóját alkalmatlanság miatt mentették fel, akkor azt bizonyítani kell. Amit szerintem a Város nem tud. Akkor ezt a bíróságon meg lehetne támadni, nem?
- De, természetesen meg lehet támadni, de, sajnos, a perek elhúzódnak, s azt is ismerjük, mi van akkor, ha valaki megnyeri...
„Akkor visszahelyezik állásába, volt már ilyen. Szerintem egy igazgató alkalmatlanságát szinte lehetetlen bizonyítani. Jelen esetben kizárva. Tudja vki, hogy mit lépett az Igazgató Úr?”

Értelmezési szempontok:
- Események a múltból nézve, amikor a jelen még jövő volt. (De a jelenben is ott rejlik a jövő!)
- A mérlegelés
- Butaságnak látszó ravaszság
- Bölcsesség vagy szolgalelkűség

1 megjegyzés:

  1. "Szerintem egy igazgató alkalmatlanságát szinte lehetetlen bizonyítani."
    Hát, ha nem is ugyanarra a helyzetre gondolok, mint az idézet írója,én azért ebben nem lennék olyan biztos...

    VálaszTörlés