„Ha nem bírod már elviselni azt, amiben vagy”, készíts magadnak meg szeretteidnek egy finom, nyári levest.
Ma sárgabarackból csináltam, de lehet ősziből, sőt sárgadinnyéből is. A gyümölcs legyen érett! Negyedeljük, egy üvegtálban cukrozzuk le, tegyük be a hűtőbe. Egy negyed kiló krémtúró finomságú túrót (Párkányban a Billában kapható, van Clever és Danone márkájú is ilyen minőségben) elkeverünk egy doboz tejszínnel és vaníliás cukorral, majd ráöntjük a barackra. Aztán hideg tejet öntünk rá, s kész is a finom barackleves – főzés nélkül, minden vitamin benne maradt.
Előrelátó háziasszonyok és háziurak literes dobozokban télire is fagyasztanak le gyümölcsöt – akkor is előfordulhat, hogy valami elviselhetetlen, s önmagunk kényeztetésére van szükségünk.
Ma sárgabarackból csináltam, de lehet ősziből, sőt sárgadinnyéből is. A gyümölcs legyen érett! Negyedeljük, egy üvegtálban cukrozzuk le, tegyük be a hűtőbe. Egy negyed kiló krémtúró finomságú túrót (Párkányban a Billában kapható, van Clever és Danone márkájú is ilyen minőségben) elkeverünk egy doboz tejszínnel és vaníliás cukorral, majd ráöntjük a barackra. Aztán hideg tejet öntünk rá, s kész is a finom barackleves – főzés nélkül, minden vitamin benne maradt.
Előrelátó háziasszonyok és háziurak literes dobozokban télire is fagyasztanak le gyümölcsöt – akkor is előfordulhat, hogy valami elviselhetetlen, s önmagunk kényeztetésére van szükségünk.
Muszáj egy cukrost ilyennel cukkolni? Ez már emberkínzás :(
VálaszTörlésnagyon finomnak tűnik, ki fogom próbálni :)
VálaszTörlés