2008. július 17., csütörtök

Könnyű, nyári finomság

„Ha nem bírod már elviselni azt, amiben vagy”, készíts magadnak meg szeretteidnek egy finom, nyári levest.

Ma sárgabarackból csináltam, de lehet ősziből, sőt sárgadinnyéből is. A gyümölcs legyen érett! Negyedeljük, egy üvegtálban cukrozzuk le, tegyük be a hűtőbe. Egy negyed kiló krémtúró finomságú túrót (Párkányban a Billában kapható, van Clever és Danone márkájú is ilyen minőségben) elkeverünk egy doboz tejszínnel és vaníliás cukorral, majd ráöntjük a barackra. Aztán hideg tejet öntünk rá, s kész is a finom barackleves – főzés nélkül, minden vitamin benne maradt.

Előrelátó háziasszonyok és háziurak literes dobozokban télire is fagyasztanak le gyümölcsöt – akkor is előfordulhat, hogy valami elviselhetetlen, s önmagunk kényeztetésére van szükségünk.

2 megjegyzés:

  1. Muszáj egy cukrost ilyennel cukkolni? Ez már emberkínzás :(

    VálaszTörlés
  2. nagyon finomnak tűnik, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés