2008. november 9., vasárnap

Csak gondolkozom...

A közoktatási törvény 102. § 9) pontja szerint

"A fenntartó tanítási évben (szorgalmi időben), továbbá - a július-augusztus hónapok kivételével - nevelési évben a) iskolát nem indíthat, továbbá iskolát, kollégiumot, óvodát nem szervezhet át, nem szüntethet meg, fenntartói jogát nem adhatja át..."

Minden alapító okiratot érintő változás - a székhely és/vagy a telephely változása az - átszervezés.

(10) " (...) Az átszervezés tilalmára vonatkozó rendelkezést nem kell alkalmazni, ha a székhely, telephely megváltoztatására azért kerül sor tanítási évben (szorgalmi időben), nevelési évben, mert a már meglévő épületet, helyiséget, területet megfelelő időben nem lehetett birtokba venni..."

Az Aranyra ez érvényes lehet, de az Istvánra nem.

"... vagy a nevelési-oktatási intézmény által használt épület, helyiség, terület váratlanul alkalmatlanná vált a rendeltetésszerű használatra."

Ez egyik iskolára sem igaz.

"Nem állami, nem helyi önkormányzati intézményfenntartó részére a jegyző, főjegyző engedélyezheti a székhely, telephely változását tanítási évben (szorgalmi időben), nevelési évben más, előre nem látható okból is."

Mindkét intézmény önkormányzati, de számunkra az ok előre nem látható volt. A székhelyünk nyilván nem változik, de a telephelyünk - legalább részben, nagyobb részben - igen. Amikor a 2006-07-es tanévben a Kis-Duna parti épületben a büfén túli részt át kellett adnunk az Erzsébetnek, és a Pázmány Péter utcában kaptunk három termet, szakértői véleményt kellett beszerezni a fenntartónak. Most sem lehet ez másképp - szerintem. És akkor mi van?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése