2008. november 14., péntek

Ma

Az előbb vettem meg közös karácsonyi ajándékunkat: 3 jegyet a Zeneakadémiára, Sebestyén Márta karácsonyi koncertjére. A gyermeknek biztosan nagyon fog tetszeni az épület is, a zene is: szeret színházba, hangversenyre járni.

* * *

Anyunak szürkehályog van a szemén, műteni kell. Időpont: január 17. Örül neki, hogy olyan soká, addig lesz ideje hozzászokni a gondolathoz. Fél a vérvételtől, az injekciótól. Pedig mi az három szüléshez képest...

* * *

A nyelvi előkészítő évfolyam megszüntetése 2009-től - nálunk és a Balassában kimenő rendszerben - jövő csütörtökön (vagy még azután?) lesz a képviselő-testület előtt. Azt hallom szülőktől, hogy ma a nyílt napon az igazgató már hatosztályos beiskolázásról beszélt (eddig 6+1 volt). Vagyis: megelőlegezi a döntést.
Este a szülői közösség összejövetelén - téma: a nyelvi előkészítő évfolyam megszüntetésével kapcsolatos álláspont kialakítása - elhangzott, hogy erről már van döntés. Akkor minek vannak ők ott?
Igen, van egy augusztusi határozat. Azt a döntés előkészítésének lehet tekinteni, döntést ugyanis szakértői vélemény, a véleményalkotásra feljogosítottak körének megkérdezése nélkül nem lehet hozni. A közoktatási törvényben szó van még holmi határidőkről is. A szakértői vélemény dátuma: november 9. Ma november 14. van. Döntés még nem lehet. Vagy?

2 megjegyzés:

  1. Eléggé kérészéletű volt(?) ez a nyelvi évfolyam, talán nem vált be? Vagy az oktatásban már nem divatos két évnél előbbre tervezni?

    VálaszTörlés
  2. - Az idén érettségizik az első ilyen osztály. Addig mit lehet mondani a beválásról?
    - A közoktatási törvény szerint a 2010-11-es tanévtől nyelvi előkészítőt - ha igény van rá - indítani KELL.
    - A 2008-14-re érvényes megyei közoktatási intézkedési terv a nyelvi előkészítő lassú kiterjesztésével számol.
    - Esztergom szűkít. Ki tudja, miért.

    VálaszTörlés