2008. december 14., vasárnap

Várakozás

Néhány napos betegség után a gyermek holnap megy iskolába (remélem, nem esik vissza, mert még kicsit taknyos, olykor az orra is bedugul). Idilli béke volt itthon a hétvégén, délutáni szunyókálással, gyertyagyújtással. Terveztük a karácsonyi menüt, de csak a várakozás hangulata kedvéért: a menü tudniillik állandó. Nóra írta a listát a vásárláshoz, leckét pótolt, az is a karácsonyról szólt. Szerdán és csütörtökön iskolai fellépés lesz, a verset rég tudja, furulyázik is. Apa kinyomtatta neki a netről a Mennyből az angyal kottáját - a mi kedvünkért, nekünk ezt is megtanulja -, apu szenteste mindig ezt énekelte. Aztán lefekvés előtt azt kérdezi tőlem:

- Te kiskorodban sok megpróbáltatáson mentél keresztül?
- ???

Megdöbbent a "megpróbáltatás" szó, de értem mire gondol. Szorong a fellépéstől, fél, hogy egyedül kell kiállnia. Ráadásul J. néni sem lesz ott. Mennyivel könnyebb, ha valaki magabiztos.

1 megjegyzés:

  1. :)aranyos!
    (ez a rövid bejegyzés, a kis rajzzal az ellenpólusa annak, amit eddig a Karácsony közelségéből megéreztem: akasztott, robothangon beszélő télapószörnyek, metál koncertet idéző zúzás a karácsonyi vásárokon... stb)

    VálaszTörlés