2009. október 17., szombat

Annál rosszabb a tényeknek...

"Harminccal kevesebb tanulóval, valamint az elbocsátott és az önként távozó tanárok helyett felvett tizenkét új pedagógussal kezdi a tanévet az esztergomi Szent István Gimnázium."

"Nyáron egy osztálynyi gyermek ment el másik iskolába. Azt viszont le szeretném szögezni, hogy a tanév nyugodtan elkezdődött, van órarend, minden rendben zajlik. Nem néhány tanár, hanem az iskola pedagógiai programja, a tantestület, a közös munka biztosítja a színvonalas oktatást"- nyilatkozta az igazgató az évnyitó után.

A hivatalos magyarázat:

"Az iskola nem lehetetlenült el.

Az iskola oktatásának színvonala és jó híre a korábbi vezetők és az iskola tanárai tevékenységének, túlzó követelésének és indokolatlan sértődöttségének, a közreműködésükkel megvalósuló újabb és újabb botrányoknak köszönhetően hanyatlani kezdett. Az önkormányzat ebbe a folyamatba még a rendelkezésére álló szűkös eszközökkel sem tudott beavatkozni a régi iskolavezetés és a hangadó tanárok körül kialakult ellenállás miatt. Az, hogy például mostanában egy osztálynyi diákot az értük felelősséget érző szülők más esztergomi középiskolákba írattak át, kizárólag a Szent István Gimnázium előző vezetőinek és tanárai egy részének köszönhető."

Aztán a nagy nyugalomban és rendben röpke két hét alatt még egy osztálynyi gyerek távozott. Pedig előző vezetőik és tanáraik jó része már nem volt ott.

"...ki-ki legjobb tudása szerint a kollégák közül teszi a dol­gát, dolgozunk, tanítunk. A tanórákat, foglalkozásokat rendesen megtartjuk, a szülőkkel a kommunikáció folyamatos, úgy látom, itt minden nagyon kiegyen­súlyozott úton megy, úgy, ami vélhetően egy hatékony működést tesz lehetővé" - nyilatkozta egy hete az új igazgatóhelyettes.

Tegnapi híreim szerint az iskolából távozó diákok száma már 80 körül van (mentek a Dobóba, az Erzsébetbe, Tatára, Budapestre, Szentendrére - vállalva a napi 3 órás utazást is). Vélhetően a legjobb tudásnak, a nagy-nagy kiegyensúlyozottságnak és hatékonyságnak köszönhetően.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Melinda!

    Mi csak a túlélésre megyünk.Ebbe a "tökéletes" hangulatú iskolába úgy kell nap-mint nap meggyőzni a gyermekemet, hogy bírja ki, holott elötte imádott járni, élvezte az iskolában töltött minden percet. Nagyon kíváncsi leszek, ki marad meg egy év múlva a jelenlegi diákságból az "elit"-ben, érdekes statisztika lesz.

    Szeretettel gondolok rád nap, mint nap.
    Hiányoztok!!!!!!!!
    Andrea

    VálaszTörlés