Tanévben csak hétvégén főzök. De most szünet van. Ha van időm, szívesem csinálom, de szakácsnő vagy háztartásbeli (használják még ezt a szót?) nem lennék. Íme egy finom leves.
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát - az esetleges fás részek eltávolítása után - felkarikázzuk, delikátos vízben puhára főzzük, összeturmixoljuk, majd a főzőlevéhez öntjük. Zúzott fokhagymával rántást készítünk, kakukkfüvet és kevés őrölt borsot teszünk bele, és a brokkolihoz adjuk. Egyet forralunk rajta, s belekeverünk egy pohár tejfölt. Ha szükséges, sózzuk. Sűrű, zöld színű leves a végeredmény - hidegen is fogyasztható. Pirított kenyérkockával és/vagy reszelt sajttal tálaljuk. (Próbáltam ugyanígy karfiolból is - az nem ízlett ennyire.)
Valami laktatóbb második fogást ajánlok hozzá: én most milánóit csináltam.
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát - az esetleges fás részek eltávolítása után - felkarikázzuk, delikátos vízben puhára főzzük, összeturmixoljuk, majd a főzőlevéhez öntjük. Zúzott fokhagymával rántást készítünk, kakukkfüvet és kevés őrölt borsot teszünk bele, és a brokkolihoz adjuk. Egyet forralunk rajta, s belekeverünk egy pohár tejfölt. Ha szükséges, sózzuk. Sűrű, zöld színű leves a végeredmény - hidegen is fogyasztható. Pirított kenyérkockával és/vagy reszelt sajttal tálaljuk. (Próbáltam ugyanígy karfiolból is - az nem ízlett ennyire.)
Valami laktatóbb második fogást ajánlok hozzá: én most milánóit csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése